"Nak Jadi Jutawan, Jadilah Dermawan Pada Mak, Isteri & Anak" Tip Murah Rezeki Ebit Lew Skip to main content

"Nak Jadi Jutawan, Jadilah Dermawan Pada Mak, Isteri & Anak" Tip Murah Rezeki Ebit Lew



Ustaz ebit lew, pendakwah yang sangat terkenal di media sosail melalui kerja amal yang dilakukan olehnya berkongsi bagaimana cara mendapat rezeki yang melimpah ruah.

menurutnya melalui perkongsian di Instagram, beliau sebelum ini pernah melalui kehidupan yang susah dan sukar. Namun berkat doa ibu bapa, isteri serta anak kehidupan menjadi lebih senang.



Berkat Doa Mak Ayah

syukur pada Allah yang Maha Kaya dan Maha Penyayang. Berkat doa mak ayah. Berkat cinta kasih sayang pada bidadari. Doa ramai orang baik-baik. Allah beri rezeki mencurah-curah. Ramai tanya saya soalan buka-bukan. Saya bekerja dan berniaga dah lebih 10 tahun.

Dulu pernah susah, tidur atas guni

Dulu saya tidur masjid. Pernah tidur atas guni. Dari kecil berdakwah dan menyebarkan kasih sayang. Soalan paling banyak saya dengar nanti kau sibuk tolong orang sana sini habus hilang dunia. Kau nak jadi apa dah besar, sampailah Universiti

Orang tak nak ambil saya berkerja sebab selekeh

Ramai tak nak ambil saya kerja sebab selekeh. Dengan janggut kasut pun buruk. Stokin takde masa tu susah betul. Duit gaji dekat mak semuanya rhm800 dengan banyak kerja. Saya walau ada sepinggan nasi share dengan kawan. ada orang masuk rm2 dekat poket sebab tolong isi minyak. saya menangis depat rm2 tu. besar nilai untuk saya



Mula Buat Syarikat Sendiri

saya mula kerja dengan Dato Dr Hj Fadzilah Kamsah dan Prof Hanim. sebagai trainer atau motivator. prograhm korporat teambuilding selama 4 tahun. selepas itu saya mula buat sendiri. syukur syarikat minyak dan kapal buat teambuilding dengan saya. syarikat kerajaan ada buat program untuk seluruh kementerian. program keluargasunnah.

Saya Ada Banyak Perniagaan

saya da 3 restoren paramount coffe house. sebenarnya dah plan nak buka seluruh malaysia. dan nak buka di luar negara. belum sempat jer, butik jubbah. syukur rezeki makin melimpah ruah. saya tulis 9 buku. semua buku laris. buku yang dah 8 tahun tulis masih laris sampai sekarang.tambahan lain youtube dan facebook ada bayaran dapat.

Sayang Ibu, Sayang Isteri dan Anak-anak

Jaga solat sayang ibu, sayangi isteri dan anak-anak. selalu sedekah dan sayang semua orang. bekerja kuat untuk bantu orang miskin dan anak yatim. sebarkan kasih sayang. kaya dihati. ini semua dunia sementara. Allah punya semua. Dia boleh beri dia boleh ahmbil semula. Dia maha kuasa

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru