Punca Gagal dalam Perniagaan – Harus baca sebelum meniaga Skip to main content

Punca Gagal dalam Perniagaan – Harus baca sebelum meniaga


 

Punca Gagal dalam Perniagaan | Pernah anda lihat situasi dimana apabila seseorang datang menjual air  di tepi jalan dan tiba-tiba muncul lagi seorang meniaga perkara yang sama disekitar peniaga pertama dan terus muncul sehingga satu tahap kesemua mereka kecundang ditengah jalan dan hilang tanpa berita. Tahukan anda kenapa perkara ini berlaku? Berikut kami berikan beberapa sebab perkara ini berlaku dan bagaimana anda boleh mengelakkan perkara yang sama berlaku terhadap diri anda.

Punca Gagal dalam Perniagaan

Kurang Ilmu

Walaupun kita tidak perlukan ijazah atau master untuk berjaya dalam perniagaan namun begitu kita perlukan ilmu perniagaan jangan fikir terlalu mudah,perniagaan bukanlah perkara yang mudah jadi anda perlu belajar dan bertanya bagaimana cara dan jalan untuk meniaga dengan betul.

Ada Ilmu tapi Pendam

Perkara ini adalah perkara yang admin selalu lihat disekitar admin ramai kawan-kawan admin mempunyai akal dan minda yang sangat cerdas dalam perniagaan tapi sayangnya mereka just pendam ideal mereka buat perkasam, Jadi kepada sahabat-sahabat diluar sana yang mempunyai ideal perniagaan yang hebat Y not terjemahkan ideal anda kepada perniagaan yang hebat.

Mahu Jalan Singkat dan Mudah

Tak mahu menjalani langkah-langkah untuk berjaya tetapi mahu berjaya inilah perkara yang paling pelik dalam pemikiran masyarakat kita sebab itu apabila Leader MLM datang bagi tahu Teknik Pantas buat duit Perpusu-pusu masyarakat kita join akhirnya semua kena tipu.Jika anda mahu berjaya dalam perniagaan anda harus sedar tiada jalan mudah untuk meniaga dan tiada jalan singkat untuk berjaya anda harus lakukan setiap langkah satu persatu dan belajar daripada perkara itu ( Gain Experience )

Tidak Fokus

Anda jual Coffee belum sempat anda menyempurnakan rasa coffee tersebut anda sudah jual air buah,belum sempat anda rasa air buah,anda dah mula jual Nasi ayam ramai peniaga berfikir lagi banyak product lagi banyak keuntungan tetapi realiti tidak begini.Sepatutnya anda perlu fokus kepada satu product, Apabila telah berjaya barulah mulakan memikirkan product yang baru.

Mudah Putus Asa

Jika anda sudah tahu anda jenis suka putus asa dan buat kerja sekerat jalan kami nasihatkan anda simpan modal anda,Jika anda mulakan perniagaan kami yakin anda akan gagal kerana perniagaan bukan untuk mereka yang mudah putus asa hanya mereka yang tabah sahaja mampu berjaya dalam dunia perniagaan.

Capture

Cerita diatas adalah cerita yang pernah viral disosial media bagaimana seorang lelaki yang menjual nasi lemak bercerita tentang bagaimana dia hanya berkerja 4 jam untuk mendapat pulangan rm200 sehari,Hakikatnya ianya tidak lah semudah itu cerita belakang tabir seorang penjual nasi lemak yang harus anda tahu ialah petang harus keluar mencari bahan untuk masak, malam harus masak sambal,pagi harus hangatkan sambal,masak ayam,ikan bilis,rebus telur masak nasi dan lain-lain ehh sempat pulak pukul 6 pagi buat semua benda.Dalam perniagaan ada tidak boleh bersangka mudah kerana jika anda sangka ianya mudah tetapi hakikatnya susah anda akan mudah kecewa dan putus asa.

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Sayangilah mak sementara dia masih ada. Kerana doanya tiada hijab. Hilanglah satu rahmat bila Mak kembali kepada Pencipta-Nya.

Mak tu, Walau mulutnya marah, tapi hatinya tidak. Mak tu, Walau dia kata lantaklah kamu, tapi otaknya masih fikirkan hal kamu. Mak tu, Walau dia kata taknak makan sudah, tapi sedar² lauk kegemaran kamu ada kat atas meja. Mak tu, Walau dia kata kamu buat salah kamu tanggung sendiri, tapi dia yg tak tidur malam fikirkan masalah kamu, tahu² dia yg bagi jalan utk kamu selesaikan masalah kamu. Mak tu,  Walau dia kata kamu jahat, degil, sampai dia penat bagi nasihat, tapi dlm setiap solatnya ada doa utk kamu. Mak tu, Walau kamu dah ada keluarga sendiri, tapi dia masih risaukan kesihatan kamu. Mak tu, Walau kamu dah besar panjang & tinggal jauh darinya, tapi dia masih gembira jika dpt masakkan & sendukkan nasi ke pinggan anak²nya. Mak tu, Walau katanya dia dah tua nak rehat taknak masak dah, tapi dialah paling sibuk memasak bila tahu anaknya nak balik makan.  Mak tu, Walau nampak dia letih, tapi hatinya paling gembira bila lihat anaknya makan masakannya dgn penuh selera. M

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me