Omza Malaysia Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2021

Elisya Sandha selamat bertunang dengan anak Sheila Rusly?

Hari ini, warganet dikejutkan dengan satu perkhabaran gembira daripada penerbit terkenal Sheila Rusly yang telah memuat naik sekeping gambar di laman sosial Instagram memaparkan dia sedang memeluk seorang wanita yang mengenakan busana putih persis pengantin. Bagaimanapun gambar tersebut diambil dari bahagian belakang wanita berkenaan, tidak menunjukkan wajahnya, justeru rata-rata warganet merumus pelbagai spekulasi berkenaan siapakah gerangan wanita itu dan majlis apakah itu? Tunang atau kahwin? Dalam pada itu, ramai yang meneka bahawa wanita tersebut adalah pelakon Elisya Sandha, kekasih hati anak lelaki Sheila Rusly iaitu Uzair Haqimy. Eh, betul ke Elisya Sandha? View this post on Instagram A post shared by Sheila Rusly (@sheilarusly_jspictures) Menjengah ke laman sosial milik Elisya pula, perasaan hampa menyelubungi hati apabila dia tidak memuat naik sebarang ‘posting’ baru berkenaan ‘majlis’ tersebut. Bagaimanapun, hati yang hampa berbunga kembali apabila terd

“Aidil datang rumah, tidur dengan anak2..” – Rita Rudaini dedah rahsia lagi

Umum mengetahui mengenai kemelut yang melanda antara pelakon, jelita Rita Rudaini dan bekas suaminya iaitu Aidil Zafuan yang didakwa tidak membayar nafkah anak. Pergolakan yang terjadi tidak berakhir di situ apabila pelakon tersebut terus membidas kenyataan yang dikeluarkan oleh bintang bola sepak berkenaan. Terbaru, menerusi Astro Gempak, pelakon berusia 45 tahun itu berkongsi satu video temu bual mendedahkan Aidil pernah datang ke rumah dan tidur bersama anak-anaknya iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna. Kisah benar, saya tak menipu View this post on Instagram A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) Menerusi perkongsian tersebut, pemilik nama Rita Rudaini Mokhtar itu menegaskan dia terpaksa membuka cerita bagi mengelakan dirinya difitnah oleh pihak lain. “Kalau saya tak bersyukur, saya dah minta macam-macam dekat dia. Minta duit sekolah, duit hari lahir anak, duit beli laptop. RM1500 sekarang lepas ke beli laptop? tak lepas pun,” ujarnya dalam vide

Pemuda Up Thread Twitter Seolah Backup Ibu Kandung Amir, Polis Beri Peringatan

Belum habis kedukaan tatkala mengenangkan pemergian tragis Adik Amir, muncul pula sesetengah pihak yang seakan-akan mahu menangguk di air keruh. Difahamkan, seorang pengguna akaun Twitter telah tampil mendedahkan kisah silam tentang keperitan hidup yang dialami oleh ibu kandung kepada kanak-kanak terbabit. Kisah ini berlaku 7 tahun lepas….ibu Amir dikatakan kurang waras akibat tragedi kayu golf Mungkin semalam saya buat kenyataan yang mengelirukan Namun setelah mendapat desakan dari pelbagai arah, pemuda ini nekad memadamkan terus thread berkenaan meskipun sambungan cerita itu dikatakan masih panjang. Sedar bahawa tindakan memuat naik kisah sedemikian adalah sangat tidak relevan buat masa sekarang, dia akhirnya memohon maaf dan Twitternya juga sudah diaktifkan kepada mood private. Tolonglah yang tak tahu cerita jangan reka-reka…Cerita macam nak backup mak Amir Ahli keluarga angkat Adik Amir juga berharap tiada lagi pihak yang sewenang-wenangnya membuat cerita sehingga mengeruhkan lagi

Tular Video Panggilan Telefon Dengan Amir -“Adik Selsema, Makan Lempeng & Gula”

Siapa sangka penyerahan semula Adik Amir kepada ibu kandungnya pada Oktober tahun lalu kini berakhir dengan tragedi sedih. Ditemui ajal dalam sebuah tong air dengan beberapa kesam lebam di badan, pemergian terbabit sangat-sangat meruntun jiwa seluruh rakyat Malaysia sejak semalam. Mengenangkan segala yang sudah terjadi, keluarga angkat Allahyarham nampaknya terkilan kerana tidak mempertahankan pengambilan hak jagaan tersebut sebelum ini. Adik tak nak tengok Umi ke? Adik selsema….makan lempeng cicah gula Dalam pada itu, video yang dikongsikan menerusi Instagram kakak angkat Amir sejak semalam juga semakin menambahkan suasana hiba. Pada awal rakaman tersebut, dapat dilihat mereka sekeluarga sedang rancak berborak menerusi sebuah panggilan telefon di mana kanak-kanak itu ada mengadu sedang tidak sihat. Apabila ditanyakan sama ada dia mahu melawat Umi atau tidak, dia kedengaran terdiam seketika sebelum menjawab ‘nak’. View this post on Instagram A post shared by Zubaid

‘Hanya Rawatan Biasa, Wanita Itu Tidaklah (Mental) Seperti Didakwa’ – Polis

Baru sahaja tiga bulan diserahkan kepada ibu kandung, seorang kanak-kanak berusia 7 tahun ditemui meninggal dunia dipercayai akibat didera. Berita kematian kanak-kanak yang dikenali sebagai Amir ini bukan sahaja meruntun hati keluarga angkat namun seluruh rakyat Malaysia yang bersimpati dengan nasib yang menimpanya. Memetik sumber Astro Awani, ibu kandung kepada kanak-kanak tersebut dilaporkan pernah mendapatkan rawatan pakar psikiatri. Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, suspek walau bagaimanapun hanya mendapatkan rawatan biasa dan tidak disahkan sebagai pesakit mental. Ya suspek pernah mendapatkan rawatan, tetapi sudah lama iaitu pada tahun 2019 lalu. Rawatan itu diterima di Hospital Melaka dan hanya rawatan biasa yang mana wanita itu tidaklah (mental) seperti didakwa. Katanya lagi, orang ramai digesa agar menghentikan sebarang spekulasi yang boleh mengganggu siasatan pihak berkuasa. Masyarakat sepatutnya menilai sesuatu kes jenayah men

Abang Angkat Tampil Beri Kenyataan, Minta Netizen Berhenti Menuduh Ibu Amir Sebagai Pembunuh

Tular di laman sosial semalam apabila seorang pegguna Twitter telah mengaku bahawa dirinya adalah abang angkat kepada Amir Lelaki itu juga turut memuat naik status yang mengatakan bahawa ibu kandung Amir itu bukanlah pembunuh sebenar seperti yang disangkakan. Bukan mak dia yang bunuh – Tulis Iman di Twitter. Lelaki yang dikenali sebagai Iman (@imanjaii) itu turut berkongsi kepada umum mengenai kisah sebenar yang berlaku pada 7 tahun lalu sebelum Amir diambil dan dijaga oleh ibunya (ibu angkat Amir). Iman juga ada menyatakan bahawa ibu kandung kepada Amir itu sememangnya sejak dulu lagi sudah mempunyai masalah mental, dan wanita (ibu kandung Amir) itu turut mempunyai surat yang mengesahkan tentang penyakit yang dihadapinya itu. Menurut Iman, dia sekeluarga mengenali ibu kandung Amir itu dan dia juga ada menyatakan bahawa ayah tiri Amir itu sebenarnya merupakan seorang yang panas baran dan kaki pukul. Mak arwah adik Amir ni ada sakit mental, istilah kalau orang kita cakap, ada surat puny

Mak Haramkan Susu Emak. Serta merta si anak jatuh terjelopok. Lebihkan isteri, tergamak ibu diherdik smpai sebegitu rupa.

Balasan kepada mereka yang menderrhaka kepada ibu itu pasti. Kisah dibawah ialah kisah lama yang pernah tular bertahun lepas. Dimana si anak telah melebihkan isteri dari ibunya. Hinggakan si ibu terkilan saat diherdik si anak. Saat si ibu, mengharamkan susunya, terus si anak mendapat balasan. Ikuti kisahnya dibawah. Hubungan anak dan ibu dingin. Beberapa hari selepas kami berada di Mekah, saya mula terdengar cerita-cerita daripada jemaah yang saya bawa tentang hubungan dingin antara seorang ibu dgan anak lelaki dan menantunya. Si ibu berusia 60-an sementara anak dan menantunya akhir 30-an. Mereka bertiga ialah antara beberapa ratus jemaah yang saya bawa untuk mengerjakan haji beberapa tahun lalu. Saya diberitahu, hubungan dingin itu sebenarnya bermula sejak di Malaysia lagi kerana wanita berkenaan kurang senang dengan perangai menantunya yang sombong dan mengongkong suami. Kerana hidup dalam kemewahan, menantunya itu tak menghormati wanita berkenaan selayaknya sebagai mentua, apatah la

Gambar - Hati-hati Bila Bagi Baby Makan

Bayi 8 bulan tersedak serpihan besi dari mangkuk penapis besi yang di pakai ibunya untuk memudahkan baby tu makan. Malangnya si ibu tu tidak perasan serpihan besi penapis tu tercampur dalam bubur. Kalau ada beli mangkuk macam tu, lebih baik buang ya. Kita sebagai mak atau ayah memang perlu berhati hati dalam semua perkara yang berkaitan dengan baby kerana baby tidak tahu apa-apa lagi dan mudah untuk mendapat penyakit dan sebagainya. Kejadian berlaku di Vietnam. Semoga baby ini cepat sembuh.