Ayana Moon Mualaf Korea Ke-3 Tercantik Di Korea, Pertama Tercantik Adalah… Skip to main content

Ayana Moon Mualaf Korea Ke-3 Tercantik Di Korea, Pertama Tercantik Adalah…

Wanita Korea Islam bernama Ayana Moon sememangnya popular di mata peminat Korea Islam. Populariti dia melonjak apabila tampil dalam sebuah program TV khusus bercerita tentang kehidupannya sebagai seorang muslimah berbangsa Korea. Malah, Ayana Moon juga popular kerana menjadi model beberapa jenama fesyen seperti tudung dan pakaian muslimah. Ayana juga pernah popular kerana disangka bekas bintang K-POP. Sebaliknya, ia hanyalah salah sangka kerana Ayana memang tidak pernah terlibat dalam dunia hiburan sama sekali.

Sangkaan itu terjadi kerana nama dan wajah Ayana mirip bintang K-POP yang dimaksudkan. Selain menjadi ikutan wanita dari seluruh negara, Ayana juga menjadi idaman lelaki kerana wajahnya yang cantik. Tidak dinafikan, Ayana memang mempunyai wajah jelita dan kulit putih mulus bak sutera.

Bercerita mengenai kecantikan Ayana di Korea, figura ini memang dikategorikan sebagai antara wanita Islam Korea yang paling cantik. Malah, pihak komuniti Islam Korea turut mengatakan kecantikan Ayana memang diiktiraf umat Islam Korea. Bagaimanapun, Ayana difahamkan bukanlah berada di tangga yang pertama tercantik di Korea.

Menurut sumber, kejelitaan Ayana terletak pada kedudukan yang ketiga atau keempat saja. Ada dua orang lagi wanita Islam Korea yang lebih cantik dari Ayana. Bagaimanapun, kedua-dua wanita ini tidak pula aktif di sosial media dan lebih suka mendiamkan diri saja.

Wanita Islam Korea yang pertama cantik seorang yang segan bersosial. Malah, dia lebih suka fokus kepada agama. Walaupun dilamar menjadi model dan juru cakap banyak produk kecantikan halal Korea, wanita itu tetap menolaknya. Bahkan menganggap dunia komersial bukan untuk dirinya sebagai wanita Islam Korea.

Yang berada di kedudukan kedua pula ialah wanita muslim Korea yang turut tidak mempunyai akaun sosial media. Malah, wanita ini sudah pun berkahwin. Sukar untuk menggambarkan kecantikan kedua-dua wanita ini, pihak tersebut memberitahu wajah wanita ini persis selebriti Korea yang paling cantik di dunia. Lebih cantik dari Song Ji Hyo dan Yoona Girls Generation.

Mungkin satu hari nanti, kedua-dua wanita ini akan muncul dalam sebuah video yang akan melibatkan komuniti Islam Korea. Siapa tahu, Daud Kim dan Park Soohan dapat memujuk mereka untuk membuktikan kecantikan tersebut. Mungkin wanita cantik bujang itu calon isteri Soohan atau pun Daud.  

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M