“Comelnya ada lesung pipit” Aiman Hakim, Zahirah Macwilson selamat timang baby boy Skip to main content

“Comelnya ada lesung pipit” Aiman Hakim, Zahirah Macwilson selamat timang baby boy

Ini satu berita baik yang baru diterima tentang pasangan suami isteri pelakon Aiman Hakim Ridza dan isteri Zahirah Macwilson.

Kedua mereka kini telahpun bergelar ibu bapa, setelah Zahirah disahkan selamat melahirkan anak sulung mereka, seorang baby boy pada 3 hari yang lalu, iaitu pada hari Selasa lepas bersamaan dengan tarikh 5 Januari 2021.

Hal ini disampaikan oleh Aiman Hakim dan Zahirah Macwilson melalui laman Ig miliknya yang mana dia memuatnaik sekeping foto menunjukkan sedikit wajah anak sulungnya itu.

Kata Aiman dan Zahirah, ini merupakan hadiah yang paling indah yang mereka pernah terima sepanjang hidupnya.

“By far, inilah haadiah atau gift paling terbaik dan hebat yang saya pernah terima. Syukur alhamdullilah pada tarikh 5 Januari yang lalu, anak pertama kami, baby boy selamat dilahirkan kemuka bumi ini pada jam 2:26 petang.”

“Kami berasakan amat overwhelmed dengan seluruh experience, dari detik berada di dalam dewan bersalin sehingga akhirnya sah bergelar sebagai ibu bapa.”

“Journey ini antara rahmat terbaik dan kami amat teruja untuk alami dan lalui setiap detik yang penuh bermakna ini, syukur Alhamdulillah.”

Aiman dan Zahirah telah ke Australia disebabkan Zahirah lebih prefer untuk bersalin di negara berkenaan kerana berdekatan dengan familynya iaitu ibunya yang menetap di sana.

Di ruang komen berlumba-lumba para follower mengucapkan jutaan tahniah di atas kehadiran permata hati itu.

Turut memberi ucapan tahniah adalah rakan artis seperti Eyra Hazali, Izara Aisha dan pereka fesyen terkenal Rizman.

Ini tulis Izara: “Zahirah, alhamdulillah congratulations you two. Selamat datang ke dunia wahai baby boy, assalamualaikum.”

Paling memukau para follower, jelas kelihatan baby sulung Aiman dan Zahirah itu menunjukkan ada dimple atau lesung pipit di pipinya.

Memang ramai yang dah tak sabar nak tengok Aiman dan Zahira untuk tunjuk wajah penuh baby boy mereka itu nanti.

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Sayangilah mak sementara dia masih ada. Kerana doanya tiada hijab. Hilanglah satu rahmat bila Mak kembali kepada Pencipta-Nya.

Mak tu, Walau mulutnya marah, tapi hatinya tidak. Mak tu, Walau dia kata lantaklah kamu, tapi otaknya masih fikirkan hal kamu. Mak tu, Walau dia kata taknak makan sudah, tapi sedar² lauk kegemaran kamu ada kat atas meja. Mak tu, Walau dia kata kamu buat salah kamu tanggung sendiri, tapi dia yg tak tidur malam fikirkan masalah kamu, tahu² dia yg bagi jalan utk kamu selesaikan masalah kamu. Mak tu,  Walau dia kata kamu jahat, degil, sampai dia penat bagi nasihat, tapi dlm setiap solatnya ada doa utk kamu. Mak tu, Walau kamu dah ada keluarga sendiri, tapi dia masih risaukan kesihatan kamu. Mak tu, Walau kamu dah besar panjang & tinggal jauh darinya, tapi dia masih gembira jika dpt masakkan & sendukkan nasi ke pinggan anak²nya. Mak tu, Walau katanya dia dah tua nak rehat taknak masak dah, tapi dialah paling sibuk memasak bila tahu anaknya nak balik makan.  Mak tu, Walau nampak dia letih, tapi hatinya paling gembira bila lihat anaknya makan masakannya dgn penuh selera. M

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me