“Comelnya ada lesung pipit” Aiman Hakim, Zahirah Macwilson selamat timang baby boy Skip to main content

“Comelnya ada lesung pipit” Aiman Hakim, Zahirah Macwilson selamat timang baby boy

Ini satu berita baik yang baru diterima tentang pasangan suami isteri pelakon Aiman Hakim Ridza dan isteri Zahirah Macwilson.

Kedua mereka kini telahpun bergelar ibu bapa, setelah Zahirah disahkan selamat melahirkan anak sulung mereka, seorang baby boy pada 3 hari yang lalu, iaitu pada hari Selasa lepas bersamaan dengan tarikh 5 Januari 2021.

Hal ini disampaikan oleh Aiman Hakim dan Zahirah Macwilson melalui laman Ig miliknya yang mana dia memuatnaik sekeping foto menunjukkan sedikit wajah anak sulungnya itu.

Kata Aiman dan Zahirah, ini merupakan hadiah yang paling indah yang mereka pernah terima sepanjang hidupnya.

“By far, inilah haadiah atau gift paling terbaik dan hebat yang saya pernah terima. Syukur alhamdullilah pada tarikh 5 Januari yang lalu, anak pertama kami, baby boy selamat dilahirkan kemuka bumi ini pada jam 2:26 petang.”

“Kami berasakan amat overwhelmed dengan seluruh experience, dari detik berada di dalam dewan bersalin sehingga akhirnya sah bergelar sebagai ibu bapa.”

“Journey ini antara rahmat terbaik dan kami amat teruja untuk alami dan lalui setiap detik yang penuh bermakna ini, syukur Alhamdulillah.”

Aiman dan Zahirah telah ke Australia disebabkan Zahirah lebih prefer untuk bersalin di negara berkenaan kerana berdekatan dengan familynya iaitu ibunya yang menetap di sana.

Di ruang komen berlumba-lumba para follower mengucapkan jutaan tahniah di atas kehadiran permata hati itu.

Turut memberi ucapan tahniah adalah rakan artis seperti Eyra Hazali, Izara Aisha dan pereka fesyen terkenal Rizman.

Ini tulis Izara: “Zahirah, alhamdulillah congratulations you two. Selamat datang ke dunia wahai baby boy, assalamualaikum.”

Paling memukau para follower, jelas kelihatan baby sulung Aiman dan Zahirah itu menunjukkan ada dimple atau lesung pipit di pipinya.

Memang ramai yang dah tak sabar nak tengok Aiman dan Zahira untuk tunjuk wajah penuh baby boy mereka itu nanti.

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru