Ifan Seventeen padam nama arwah isteri di IG, nikah kekasih baru tahun ini Skip to main content

Ifan Seventeen padam nama arwah isteri di IG, nikah kekasih baru tahun ini

Bekas vokalis kumpulan Seventeen, Ifan atau nama sebenarnya Riefan Fajarsyah kini sedang menjalin cinta dengan seorang wanita bernama Citra Monica.

Kemesraan mereka sering dipamerkan di media sosial dan mendapat perhatian umum berikutan sebelum ini ramai yang mengatakan wajah Citra kelihatan mirip dengan arwah isteri Ifan iaitu Dylan Sahara.

Memetik laporan Kompas, pasangan ini merupakan rakan sekolah tetapi dulunya masing-masing telah mempunyai kekasih hati.

Selain itu, penyanyi berusia 37 tahun itu juga mengakui kehilangan Dylan merupakan sesuatu sangat berat namun kehadiran Citra mengubah segalanya.

“Selepas kematian isteri, saya berasa kehilangan yang sangat mendalam. Waktu itu berasa no reason to life, namun adanya Citra semuanya telah berubah,” ujarnya.

Justeru itu, Ifan memberitahu akan menikah dengan kekasihnya pada tahun ini selain telah ‘move on’ sehingga membuatkan dia memadam biodata dan nama Dylan di akaun Instagram miliknya.

“InsyaAllah menikah, mudah-mudahan pertengahan tahun ini. Belum cari tempat, baru cari tarikh. Mungkin sekitar pertengahan atau akhir tahun.

“Saya padam sebab rasa tidak adil buat Dylan dengan namanya ada di bio tetapi saya memuat naik gambar-gambar bersama Citra. Begitu juga bagi pihak Citra, saya berasa tidak adil,” katanya.

Citra merupakan ibu tunggal anak satu yang telah kematian suaminya akibat kemalangan ketika dia sedang sarat hamil tiga bulan.

Sumber: Kompas Indonesia

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M