2 tahun kerja di Australia, balik je malaysia wife dh mengandung 7 bulan Skip to main content

2 tahun kerja di Australia, balik je malaysia wife dh mengandung 7 bulan

Gambar sekadar hiasan : Part 1 Asalamualikum..maaf bertanya. Saya kerja kt Australia.. Musim pkp nie dok tersekat kt Australia lg.. Selama 2tahun xbalik Malaysia.. Berkawin dah 5tahun tp tkda rezeki nak ada zuriat.. Baru ni dpt la balik Malaysia sbb kerja pun dh stop kt Australia..

Tiba2 balik je wife dah pregnant 7 bulan.. Pening juga la. Tiba2 boleh pregnant kan. Mcmna ye bukan curiga dgn wife. Tp dlm masa 2tahun tak bersama boleh pregnant x ye.. ada x pengalaman mcmni ye.. Serbah salah sy skrg nie. Maaf ye sy serabut xtahu nak fikir mcmna.. Mohon hide fb sy ye min..

Perkongsian pertama dari lelaki ini mendapat kec4man daripada rata rata netizen di ruangan page kisah rumah tangga. Tidak sangka luahan kedua dari lelaki ini untuk part 2 lagi membuatkan ramai terkesan. Satu satu sifat sebenar isterinya di rungkaikan. 

Valina :Kalau mengikut pd cerita tuan punya badan, kalau dah 2 tahun tak balik tp isteri pregnant 7 bulan, itu dah boleh faham….bukannya cerita maryam…Ada lg kemungkinan lain…sesuatu yg tak baik terjadi pd dia tanpa kerelaan dia…

Nasrul : sy simpati dgn nasib kamu bro.. lama tahan bil ayo tertunggak smpai 2 tahun..tiba2 balik dh penat petik buah kat sana, tetiba dh kembung plak perut bini..sape je la yg boleh sabar.. dh la tiap2 bulan kirim duit..test DNA je la bro.. klu tak match, tunjuk kat pejabat agama..kasi cerai je la spesis mkn terung kat luar tu.. semoga bertemu jodoh dgn org baik2.. In sha Allah..

Hasanah : Rasa nk lempang je kamu ni ha..cukuplah bini tu bodohkan kamu..jgn le kamu ikut bodoh sekali..xde sape pengalaman mcm tu haih mcm lah mngandung tu makan tahun baru buncit ..

Lepat : Ko ada post air balik Malaysia tak? Klo tak de tu usah gusar la memang bukan anak ko la atau pun aku syak ko ada bela saka masa ko tak de saka tu la yg projek

Apiz : Erm…cube abam ingat balik..7 bulan lpas tu abam ade pos x sperm abam kt wife tu? kot2 wife abam ade buat bayi tabung uji ke ape kan…taon 2020 ni kn kereta pn buleh terbang..Abam bincang leklok ngn isteri..smoge tabah mghadapi ujian… dpermudahkn segale urusan abam n kluarge..amin..

Jalal : Ni d nama kn teknologi tnpa sedar setiap kali call or video call telah membuat kn benih2 cinta terbang ke rahim wife utk mengandung… Maka bila pulang isteri di sahkan mengandung.. Tahniah. Banggg g lh buat pregnant test klu dh 3 bln tu dh leh g scan… Klu ngandung elok lah d bwk panggil family abg n wife tu bincang lh cara baik…

Eiza : cuba tt check betul ke isteri tt mengandung..hari tu ada jugak sy terbaca 1 viral jugak lah..perempuan tu x pernah bersama pun dgn mana2 lelaki tp doktar sah kan dia mengandung..sedangkan dia x pernah bt benda x elok tu..last family dia paksa kawen dgn sepupu dia..mcm pak sangguplah..last2 lepas kawen check doktar balik ada ketumbuhan kat rahim..harap tt pi check n scan betul ke ada baby dlm perut isteri tu..harap isteri tt x mengandung..

Sambungan part 2 kebenaran sebenar tentang kehamilan isterinya terungkai. Salam sambung cerita saya yang wife mengandung 7 bulan. Yg sy keje Australia tu. Ingat x yg kata buah tu. Asal Australia je buah hahaha. Berbalik pada luahan sy artu. Saya mmg la dh tau tu bukan anak sy. Tp nk sedapkan hati sy je Dan nk luahkan sbb xtahu nk luahkan kt sapa family pun tkda .Dh mengadu dh kt mahkamah syariah tentang nasab anak tu nnt.. Sbb xkan sy nk bg nafkah kan…

Dan ada juga terbaca komen ni cerita fake la ape la.. Nak bgthu ye puan Dan encik2 kat dunia ni tkda yg must4h1l.. Wife sy curang. Dan pregnant anak org lain..Skrg wife sy xnk ngaku Dan asyik kata tu anak sy kira nya dia tu isteri yg baik la kata kan padahal benda sy dh boleh fikir dah mcm2 alasan dia sy minta jujur je pun xnk . Dan lepas bersalin sy check dna budak.. Ada yg kata sy bodoh la lurus bendul laa.. Kalo awak2 semua kt tmpt sy kan tkda bukti apa semua xkan awk nk tuduh meluluh je isteri awk tu lg2 dia pregnant..Bukti just dia pregnant jex tahu anak laki mana. Dan sebelum sy luahkan kt sini sy dh megadu kt pejabat agama dh..

Ada yg komen gelak Dan hina apa semua.. Korg xrasa ape yg sy rasa.. Moga satu hari yg komen gelak Dan hina nie rasa mcmna Sy rasa.. Terutama isteri2 yg komen kata mcm2 tu. Berhati2 bila komen tkt terkena diri awok pulak kan. Jgn Marah ye. Sekian luahkan sy

Ini antara respon dari warganet tentang isu cur4ng isterinya sepanjang dia berada di Australia. Ramai perkongsian tentang isu isteri h4mil kerana cur4ng di siarkan di krt. Kisah kedua di bawah ini lagi mencengkam emosi semua. 

Nafisah : Biasalah bro… Skrg keyboard warriors ni suka kecam… Kdg2 kita dah tau penyelesaian, tp sbnrnya kita nak tmpt utk kongsi. Kdg nak cerita ps family atau kwn, kita xnak nnt makin burvk. Dlm krt ni, profile hide, so xlah segan. At least terlps jugak beban yg terbuku kt hati. Xpelah sy doakan apa yg saudara lalui ni Allah bantu sehingga akhir. Byk2 doa dan mengadu pd Allah.

Fatimah : Kan tt dah bg tau mse post yg first tue.. dye serabut n xboleh nk pk.. myb dye xde tmpat nk meluah time tue.. dye mestilah dah tau wife nye pregnant bkn ank dye.. cuma kata org.. nk sedapkn hati.. supaya xde bnde buruk n bukan2 yg dye buat kat isteri dye utk lepaskn kemarahan.. tue yg buat luahan… Sbar ye tuan tanah.. nt sambung lg utk part 3 n seterusnya… Semoga diberi kesabaran n dipermudahkn segala urusan…

Nell Yahya  : Kdg luahan dlm krt ni tergantung ceritanya, mcm tak logik, tu yg myebabkn byk komen² mpersenda or tak msuk akal bg tt. Cuba klau nak meluah tu bg detail sket supaya kami² yg mbaca dan mgomen ni yakin dan faham. Dah la kami ni tak bergaji, tak kira siang atau mlm duk fikir dan cuba mgatasi mslh yg semua tt luahkn. Cuba tt pulak komen, mcm mna ye nak bg pandangan pd conffesion tt yg kabur, samar dan kelam…seolah² cerita rekaan sinetron. Klau nak org bg pendapat / pandangan, isi biar jelas dan padat. Tak perlu la tt smpai nak mdoakan benda yg tak baik pd org lain, sb doa tu akn berbalik pd tt jugak nnt. Kebykkn yg komen pun bdasarkn cerita tt sdiri, hbis klau cerita tu mcm tak logik atau tak myakinkn fans krt…knape nak terasa… Kata nak minta pendapat… Semoga urusan tt Allah permudahkan, gud luck bro.

Aswal Mia : Bagus walau dah tahu istri salah tapi masih nak cari bukti utk lebih menjamin tt.. bukan lurus atau bodoh tapi lebih kepada matang berfikir utk selesaikan masalah dgn baik n cukup buat si istri nanti terdiam bisu dgn bukti2 tu. Diam bukan bermaksud mengalah atau biarkan tapi diam dalam senyap bertindak dgn bijak. Semoga semuanya di permudahkan segala urusan awak.

Naqiu : teringat kisah 3tahun lepas..ada sorang mamat ni setiap kali dapat bonus, dia akan simpan RM1500 untuk dna test anak (sorang)..Tahun keempat dia buat dekat anak keempat,kantoi..terus die g mahkamah syariah..mahkamah suruh buat ujian sekali lagi kat jabatan kimia untuk anak keempat sahaja,hasil ujian memang budak tu anak isteri,tapi suami tu bukan bapa biologi budak tu..

hak jagaan anak 3orang tu dapat ke bapa..yang anak keempat tu kena ubah surat beranak dekat jabatan pendaftaran,ic tu tak tau kena ubah ke Abdullah ke tak,rasanya kena ubah..bekas isteri tu macam separa gile dah sekarang..sekarang ni ujian dna dah macam jadi satu keperluan untuk keluarga Islam demi menjaga keturunan supaya tidak bercampur aduk.kalau tak mampu buat serentak,buat sorang2 dulu pun takpe..

Dhia : Allahu .. Wife awak curang dan mengandungkan anak org lain … MasyaAllah … Sy yg perempuan ni pun terasa seram dan sedih… Moga kita semua dijauhi perkara² sedemikian dan kuatkan iman ketika berjauhan dgn suami .. mungkin wife awak muda lagi dan tak dapat tahan nafsu .. Yela 2 tahun tak dapat .. sy seminggu pun dah macam nak demam .. Apa² pun sy doakan segala urusan awak dipermudahkan , walaupun wife awak mengandungkan anak orang lain , awak jangan bagi pressure kat dia .. awak buat je keje awak macam biasa dan buat test DNA bila dia bersalin … Apa² keputusan pun tunggu sampai dia bersalin nanti ..

Nur Afit : Haaa. Lain kali ckp jela terus terang dah tahu… Jgn timbulkan spekulasi dan andaian kpd pembaca. Dan pembaca sama seperti awk. X mudah di bodohkan.. Bagus dari awal lagi awk ajak kami2 ni semua doakan yg Baik2.. Kan.. Apa2 pun,smoga bro kuat semangat. Jgn putus asa dgn rahmat Allah.. Akhirnya perlakuan isteri terbukti. Allah tunjukkan siapa isteri kita sebenar.. Syabas krn bertindak matang dlm membuat keputusan..

Nurul Hazwani :Dik.. bukti xde? Pasport tu bukti dia. 2y awak xbalik. Alih² si isteri ngandung. Rsanya isteri adik nie kwn dia ramai bangla. Nak thu kenapa? Sbb prnh x dgr. Bangla excited nak balik sana sbb bini dh nak bersalin or dh beranak. Hakikatnya dh 3y xbalik² sana. Agaknya bini ko nie tgh apply crte nie kt khidupan dia. Dia ingt dpt excitedkn anda tp rupenya laki dia xsperti mat bangla tu.

Dh ler dik. Ko anto ler minah ko tu kt kg. Past g bgthu mak ayah dia skli. Klo makayah dia berfikiran waras mrka blh pk. Pastu tggu ajelah kputsan mhkamah. Xyah simpan ler minah mcm nie. Xyah tanggung zuriat org lain. Nie jenis dh cur4ng tp xngaku slah.smga dipermudahkan sgala urusan.

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru