Kantoi Bekas Kekasih Stalk IG, Rupanya Ini Cara Nak Tahu Siapa Stalk Kita Di Social Media Skip to main content

Kantoi Bekas Kekasih Stalk IG, Rupanya Ini Cara Nak Tahu Siapa Stalk Kita Di Social Media

Dengan teknologi sekarang dan juga perubahan feature yang dibuat oleh pembangunan sosial media sekarang, korang dah boleh tahu siapa yang stalk atai view your profile. Jom kita teliti setiap platform. Kantoi bekas kekasih stak IG, rupanya ini cara nak tahu siapa stalk kita di media sosial.

Instagram

Nak tahu siapa view profile korang? hanya perlu tiga langkah mudah sahaja

pertama sekali,korang tekan 'Setting' di profile

Pilih 'Security'

Tekan 'Access Data' untuk melihat data mengenai profile Instagram korang

Korang scroll sedikit kebawah dan tekan 'Account Following You'

Korang akan nampak siapa yang view profile korang. senarai nama itu akan bertukar dari masa ke semasa. dalam senarai itu juga, korang akan perasan walaupun akaun tu tak follow koran, tapi dia masih berada dalam senarai.

Facebook

Dulu Facebook memang takde feature ni untuk membenarkan pengguna mereka tahu siapa yang lihat profile mereka. Namun baru tahun lepas, menurut media techtruth.com, ada dua cara mudah untuk korang tahu siapa yang view profile korang.

cara ini paling mudah tetapi hanya boleh digunakan oleh pengguna Apple

untuk cara ini korang hanya perlu menyemak di 'Setting' Facebook. Caranya

Buka aplikasi facebook di telefon dan tekan drop down menu di hujung sebelah kanan

pilih 'Privacy Shortcuts' disini korang akan nampak 'Who viewed my profile'

Tekan je bar tersebut dan senarai profile yang tengok akaun korang akan muncul

2) paling efektiff tetapi sedikit manual dan hanya boleh dilakukan menggunakan PC 

Cara ini akan mengambul masa sedikit tetapi paling berkesan. Sebenarnya cara ini dah pun digunakan secara meluas sejak dulu lagi. Caranya:

Buka Website Facebook dan login, kemudian right-click, nanti korang akan nampak satu senarai untuk dipilih

dalam senarai itu, korang 'view page source' atau korang boleh gunakan butang di papan kekunci ctrl+U

secara automatik, satu page akan terbuka dan penuh dengan source code

sekarang tekan di papan kekunci CTRL+F dan search box akan muncul

di search box itu korang type 'BUDDY_ID'

Dalam senarai tersebut, korang akan nampak ID profile yang mempunyai 15 digit. korang pilihlah mana mana ID yang korang nak check dan type facebook.com/[masukkan nombor id]

sumber: ohtular

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Sayangilah mak sementara dia masih ada. Kerana doanya tiada hijab. Hilanglah satu rahmat bila Mak kembali kepada Pencipta-Nya.

Mak tu, Walau mulutnya marah, tapi hatinya tidak. Mak tu, Walau dia kata lantaklah kamu, tapi otaknya masih fikirkan hal kamu. Mak tu, Walau dia kata taknak makan sudah, tapi sedar² lauk kegemaran kamu ada kat atas meja. Mak tu, Walau dia kata kamu buat salah kamu tanggung sendiri, tapi dia yg tak tidur malam fikirkan masalah kamu, tahu² dia yg bagi jalan utk kamu selesaikan masalah kamu. Mak tu,  Walau dia kata kamu jahat, degil, sampai dia penat bagi nasihat, tapi dlm setiap solatnya ada doa utk kamu. Mak tu, Walau kamu dah ada keluarga sendiri, tapi dia masih risaukan kesihatan kamu. Mak tu, Walau kamu dah besar panjang & tinggal jauh darinya, tapi dia masih gembira jika dpt masakkan & sendukkan nasi ke pinggan anak²nya. Mak tu, Walau katanya dia dah tua nak rehat taknak masak dah, tapi dialah paling sibuk memasak bila tahu anaknya nak balik makan.  Mak tu, Walau nampak dia letih, tapi hatinya paling gembira bila lihat anaknya makan masakannya dgn penuh selera. M

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me