Kantoi Bekas Kekasih Stalk IG, Rupanya Ini Cara Nak Tahu Siapa Stalk Kita Di Social Media Skip to main content

Kantoi Bekas Kekasih Stalk IG, Rupanya Ini Cara Nak Tahu Siapa Stalk Kita Di Social Media

Dengan teknologi sekarang dan juga perubahan feature yang dibuat oleh pembangunan sosial media sekarang, korang dah boleh tahu siapa yang stalk atai view your profile. Jom kita teliti setiap platform. Kantoi bekas kekasih stak IG, rupanya ini cara nak tahu siapa stalk kita di media sosial.

Instagram

Nak tahu siapa view profile korang? hanya perlu tiga langkah mudah sahaja

pertama sekali,korang tekan 'Setting' di profile

Pilih 'Security'

Tekan 'Access Data' untuk melihat data mengenai profile Instagram korang

Korang scroll sedikit kebawah dan tekan 'Account Following You'

Korang akan nampak siapa yang view profile korang. senarai nama itu akan bertukar dari masa ke semasa. dalam senarai itu juga, korang akan perasan walaupun akaun tu tak follow koran, tapi dia masih berada dalam senarai.

Facebook

Dulu Facebook memang takde feature ni untuk membenarkan pengguna mereka tahu siapa yang lihat profile mereka. Namun baru tahun lepas, menurut media techtruth.com, ada dua cara mudah untuk korang tahu siapa yang view profile korang.

cara ini paling mudah tetapi hanya boleh digunakan oleh pengguna Apple

untuk cara ini korang hanya perlu menyemak di 'Setting' Facebook. Caranya

Buka aplikasi facebook di telefon dan tekan drop down menu di hujung sebelah kanan

pilih 'Privacy Shortcuts' disini korang akan nampak 'Who viewed my profile'

Tekan je bar tersebut dan senarai profile yang tengok akaun korang akan muncul

2) paling efektiff tetapi sedikit manual dan hanya boleh dilakukan menggunakan PC 

Cara ini akan mengambul masa sedikit tetapi paling berkesan. Sebenarnya cara ini dah pun digunakan secara meluas sejak dulu lagi. Caranya:

Buka Website Facebook dan login, kemudian right-click, nanti korang akan nampak satu senarai untuk dipilih

dalam senarai itu, korang 'view page source' atau korang boleh gunakan butang di papan kekunci ctrl+U

secara automatik, satu page akan terbuka dan penuh dengan source code

sekarang tekan di papan kekunci CTRL+F dan search box akan muncul

di search box itu korang type 'BUDDY_ID'

Dalam senarai tersebut, korang akan nampak ID profile yang mempunyai 15 digit. korang pilihlah mana mana ID yang korang nak check dan type facebook.com/[masukkan nombor id]

sumber: ohtular

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru