Video - Pura2 marah, gadis kongsi momen kena ‘tahan’ bapa sendiri di roadblock polis Skip to main content

Video - Pura2 marah, gadis kongsi momen kena ‘tahan’ bapa sendiri di roadblock polis

Umum sedia maklum bahawa sekatan jalan raya sepanjang Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) dikuatkuasakan disetiap checkpoint bagi mengelakkan berlaku rentas daerah atau negeri tanpa kebenaran pihak berkuasa berlaku.

Jadi, disetiap sekatan tersebut pastinya ada anggota polis yang bertugas bagi mengawal lalu lintas dan melakukan pemeriksaan kepada mana-mana kenderaan yang melalui sekatan itu.

Bapa sendiri tahan di roadblock

Namun, menerusi satu perkongsian di Twitter milik seorang pengguna dikenali sebagai Isma, dia telah memuat naik situasi lucu yang dihadapi olehnya apabila anggota polis yang melakukan pemeriksaan adalah bapanya sendiri.

Ada surat kebenaran sebab ulang-alik kerja

Melihat kenderaan anaknya yang melalui sekatan berkenaan, bapa pengguna Twitter itu menahan menggunakannya dengan bersungguh-sungguh dan berlagak seperti anggota polis yang garang dengan berpura-pura memintanya berpatah balik.

Walau bagaimanapun, Isma menjelaskan bapanya sedia maklum bahawa dia mempunyai surat untuk berulang-alik pergi ketempat kerja dan sekadar bergurau dengan bapanya sahaja.


Doakan ayah & pasukan dilindungi semasa bertugas

Di akhir perkongsian tersebut, gadis tersebut sempat meminta orang ramai agar mendoakan bapanya dan pasukan keselamatan yang lain dalam menjalani tugas sepanjang PKP ini.


Ada yang kongso pengalaman sama

Sehubungan dengan muat naik tersebut, ramai yang terhibur melihat video anak beranak tersebut. Dalam pada itu, merkea juga sempat mendoakan agar ayah kepada Isma terus semangat menjalankan tugas demi memastikan kesejahteraan negara terjamin.

Polis suruh patah balik dia ‘bye’ kan je hahaha

Kereta belakang mesti dah cuak

sumber: ohmymedia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru