Cuma kenal 3 Jam Melalui Telefon, Ustaz Muda Terus Meminang Gadis Pilihan Skip to main content

Cuma kenal 3 Jam Melalui Telefon, Ustaz Muda Terus Meminang Gadis Pilihan

Untuk mendirikan rumah tangga, kita hendaklah bersedia dari segi mental dan fizikal. Bukan itu sahaja, kita juga perlu benar-benar mengenali pasangan kita serta sanggup menerima baik dan buruk agar hubungan selepas berkahwin berjalan lancar

Namun, jika dah namanya jodoh, cepat atau lambat pasti akan bersatu juga.

Terus hantar rombongan meminang

Hal ini samalah seperti perkongsian pasangan yang telah bertunang berkenaan tempoh perkenalan mereka yang begitu cepat sebelum masing-masing bersetuju untuk melangkah ke fasa seterusnya.

Dalam perkongsian di Instagram seorang selebriti media sosial Indonesia, dia hanya mengambil masa tiga jam sahaja selepas berkenalan dengan wanita pilihannya dan memutuskan untuk melamar gadis tersebut.

Yakin dengan keputusan

Pengguna media sosial dikenali sebagai khikman_fq yang juga seorang ustaz telah membawa rombongan keluarga melamar pilihan hatinya dan masing-masing sah bergelar tunangan. Menurutnya lagi, dia mahu hubungan ini mendapat restu orang tua dan  rakan-rakan.

Tunangnya yang dikenali sebagai aa_fahira pula menjelaskan bukan mudah untuk membuat keputusan menerima lamaran tersebut memandangkan mereka hanya bersua muka ketika majlis berkenaan namun menguatkan hati dan yakin dengan jalan yang Allah telah tetapkan kepada mereka.

Jadi, dalam kedua-dua perkongsian yang dibuat oleh pasangan terbabit, mereka berharap agar hubungan yang terbina ini terus dipermudahkan dan tujuan untuk menghalalkan hubungan juga dilancarkan kerana masing-masing telah yakin dengan pilihan yang sudah dibuat itu.

Sumber

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru