Dah tak nampak pakai emas, MK K-Clique keluar tuntut ilmu ikut jemaah Skip to main content

Dah tak nampak pakai emas, MK K-Clique keluar tuntut ilmu ikut jemaah

Tampil dengan gaya ala-ala ‘bad boy’, penyanyi rap dari kumpulan K-Clique iaitu MK sering mengundang kecaman netizen apatah lagi mengakui gemar memakai aksesori seperti rantai dan gelang emas.

Namun kali ini bukanlah soal kecaman, sebaliknya pujian terhadap penyanyi berusia 29 tahun itu apabila dipercayai keluar berdakwah selama tiga hari di Bandar Jerantut, Pahang.

Seorang pengguna laman Facebook, Farith Zul berkongsi mengenai perkara itu dengan memuat naik dua keping gambar MK atau nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin bersama pendakwah, Maulana Helmi.

MK pun keluar 3 hari

Guys MK pun keluar 3 hari guys ... Masyallah , budak-budak muda Sabah ni kalau kena tasykil mudah insyallah ......

Posted by Farith Zul on Friday, March 5, 2021

“Pengalaman jemaah-jemaah yang keluar dakwah di Sabah memang selalu beri laporan ramai pemuda walaupun zahirnya nampak “rock&blues” namun hati mereka lembut dan mudah tersentuh dengan dakwah.

“Allah sayang… Bila mana satu orang mula datang kepada agama, bertemu orang-orang soleh itu tandanya ada perkara baik yang Allah SWT inginkan untuk dirinya.

“Pandanglah walau satu kebaikan pun yang ada pada orang lain walaupun dalam dirinya ada 1000 keburukan,” tulisnya.

Menerusi sebuah video di aplikasi TikTok pula, seorang wanita berkongsi video memaparkan suaminya turut bertemu dengan penyanyi berasal dari Sabah itu dalam menuntut ilmu Allah SWT.

Jangan menilai luaran manusia

@ikasakhir

Kenal ka hampa ? Siapa kita nak menilai luaran setiap manusia , sebab hari tu milik Allah #fyp #fypシ

♬ bunyi asal - 🇲🇾انسان ميستري🇲🇾

“Suami siap dapat sebilik dengan mereka. Paling best suami bagitau, mereka tak sombong langsung. Alhamdulillah hati itu milik Allah,” coretnya dalam video berdurasi 16 saat tersebut.

Turut kelihatan menyertai jemaah tabligh berkenaan adalah pelakon Mas Khan, Azuan Mazlan dan ahli perniagaan Ron Kamisan.

Sesi ceramah

Satu kalimah Allah!

3 hari penuh pengisian

Masuk kalimah dalam hati

Doakan MK untuk perbaiki diri

Menerusi pemerhatian posting-posting yang dikongsi, MK tidak menggayakan sebarang aksesori emas seperti yang sering dipakai sebelum ini. Moga terus istiqamah!

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru