Kan Dah Kantoi, Niat Nak Jadi Wartawan Buat Live. Sekali Abang Polis Trafik Nampak Skip to main content

Kan Dah Kantoi, Niat Nak Jadi Wartawan Buat Live. Sekali Abang Polis Trafik Nampak

Kebelakangan ini, negara bukan saja diancam penularan wabak C0vid 19, malah memburukkan keadaan apabila wabak berita palsu semakin sukar dikawal hingga mencetuskan huru-hara dalam kalangan rakyat.
Kegiatan dengan niat suka-suka atau jahat ini jelas mendedahkan masyarakat kepada rasa takut termasuk mencetuskan suasana panik dan rasa tidak selamat.
T.abiat menyebar berita terawal atau bre.aking news syndrome oleh wartawan tidak bertauliah di platform media sosial seperti Facebook, Twitter, WhatsApp dan Telegram sangat membimbangkan.
Maklumat yang disebarkan golongan terb.abit diragui kesahihan, berikutan majoritinya hanya cenderung bermotifkan keseronokan dan inginkan perhatian.
Tetapi lain pula yang berlaku pada seorang individu ini. Menerusi perkongsian di facebook, dilihat individu ini pada awalnya ingin merakam satu kejadian dan pada waktu itu dilihat beberapa anggota polis trafik tengah mengawal keadaan.
Parking Tepi Dulu Sebelah Kiri
Dengan lebih 200 kongsian telah dibuat, rata rata netizen memberikan pelbagai komen terhadap rakaman tersebut.
Reaksi Orang Ramai
Sepatutnya alang2 dah kena saman rakam la sampai habis.. Nanti kami netizen ramai2 tolong bayar saman.. Yg penting kami terhibur tengok video.
Jadikan pengajaran,terbaik abam polis menjalankan tanggungjawab yg sepatutnya.
Syabas inspector sab..kesalahan dia…dia pemandu dan dia yang rakam. Cepat sangat cerita ni habis.
Eloklah tu jadi ingatan dan kenangan daripada bahaya nyawa diri dan orang lain.

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Pagi Baru Saja Beli Pregnancy Test, Wanita Terkejut Malam Terus Lahirkan Anak

Anak adalah anugerah yang paling terindah buat setiap ibu bapa. Walau bagaimanapun, di luar sana ramai sekali pasangan yang belum dikurniakan rezeki menimang zuriat sendiri. Malah ada yang sudah berusaha melakukan segala cara selama bertahun-tahun. Anugerah terindah di akhir tahun yang tak disangka-sangka  Samalah juga dengan situasi yang dialami sepasang suami isteri ini apabila masih lagi belum mempunyai anak meskipun sudah menikah selama 10 tahun. Namun kisah seterusnya cukup luar biasa apabila wanita berkenaan hanya sedar tentang kehamilannya ketika kandungan sudah pun mencecah 9 bulan. @raangju.l anugerah terindah diakhir tahun yg ga disangka²🥺😇makasih buat @bidanzulfa sudah membantu persalinanku# masyaallahtabarakallah❤️🥰 # pejuanggarisdua ♬ original sound - Elita Kurnia Pagi beli pregnancy test, petang rasa perut memulas dan malam terus melahirkan  Menerusi satu video di TikTok Bidan Zulfa, terdahulu kliennya itu sempat membeli satu pregnancy test pada awal pagi dan

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari