Nak tackle gadis tapi diminta sedar diri tiada harta, pemuda syukur mampu beli kereta lusuh RM2,000 Skip to main content

Nak tackle gadis tapi diminta sedar diri tiada harta, pemuda syukur mampu beli kereta lusuh RM2,000

Niat seorang pemuda yang ingin mengenali seorang gadis dipandang serong oleh individu lain selepas memuat naik sebuah video di aplikasi TikTok.

Pada mulanya pemuda tersebut, Hamizan Ismail menyatakan hasrat untuk berkawan dengan seorang gadis yang dikenali sebagai Yana Sadrudin walaupun sedar dirinya kurang menarik berbanding jejaka lain.

Saya ikhlas nak kawan dengan awak!

@mizan11_

#stitch dengan @Yana_sadrudin28 HMMM saya sedar diri ☹️ #fyp #fypシ #zybzca #esekeli

♬ bunyi asal - Muhd Hamizan

Bagaimanapun, video itu menerima satu komen daripada seorang individu meminta dirinya supaya mencerminkan diri terlebih dahulu sebelum mahu mengenali seseorang yang lebih cantik dan popular seperti gadis tersebut.

Tolong sedar diri, jauh beza

Tidak berdiam diri, pemuda yang mesra disapa Mizan itu menghasilkan satu video baru dengan mengakui bahawa dirinya tiada rupa atau harta namun tetap bersyukur dengan apa yang dimiliki selama ini.

Saya minta maaf sebab saya tak sama macam orang lain

@mizan11_

Balas kepada @syasyanadia71 terima kasih atas nasihat kak 🥰, saya mintak maaf sbb taksama mcm org lain #fypシ #esekeli #zybzca #foryourpage

♬ bunyi asal - Muhd Hamizan

“Saya tahu jauh beza. Saya tak kaya pun macam orang lain tapi tetap bersyukur dengan apa yang ada. Saya ada kereta, beli di Facebook RM2,000.

“Biasa-biasa je. Ada yang dah pecah, patah. Ni jelah yang ada, okay lah buat pakai. Terima kasih ingatkan saya, tak ambil hati pun,” katanya

Video berdurasi seminit itu dihujani komen warganet yang meluahkan rasa sebak kerana Mizan tetap ‘cool’ dan tidak melatah walaupun dipandang rendah selain menitipkan semangat buat pemuda berkenaan.

Kaya dengan kesabaran & adab

Awak buat saya menangis

Jauh di sudut hati, memang sedih apabila mengenangkan nasib. Namun dengan sifat bersyukur, mudah-mudahan Allah berikan kekayaan bukan hanya dari segi harta, malah juga budi pekerti dalam kehidupan seharian.

Sumber:Ohmymedia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru