Rentas Negeri Untuk Honeymoon, Instafamous ‘Ajar’ Cara-caranya Buat Netizen Berang Skip to main content

Rentas Negeri Untuk Honeymoon, Instafamous ‘Ajar’ Cara-caranya Buat Netizen Berang

Seperti yang diketahui umum, sejak perlaksaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan semula sejak bulan Januari lalu pergerakan rentas negeri diperketatkan.

Orang ramai tidak lagi dibenarkan untuk merentas negeri kecuali  atas sebab-sebab tertentu yang dibenarkan setelah mendapat surat daripada pihak yang berwajib.

Instafamous kongsi gambar bulan madu

Walaubagaimanapun, terdapat segelintir individu yang berjaya merentas negeri dengan bangga memaparkan perkara tersebut di media sosial secara terbuka sehingga menimbulkan tanda tanya.

Tular kisah seorang Instafamous telah berkongsi gambar dan video mereka yang dipercayai sedang berbulan madu di laman Instastories hingga mencetuskan persoalan ramai.

Instafamous siap kongsi cara rentas negeri untuk bulan madu

Malah, apa yang mengejutkan, instafamous yang menggelarkan diri beliau sebagai datin ini turut berkongsi cara-cara untuk merentas negeri buat mereka yang mahu berbulan madu.

Difahamkan mereka baru sahaja bernikah pada tahun ini dan tidak sempat kemana-mana memandangkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah dilaksanakan di Malaysia.

Buat tempahan dari bulan Disember 

Selain itu, instafamous ini turut memberitahu sudah membuat tempahan tempat percutian sejak pada bulan Disember lalu.

Malah beliau turut menjawab beberapa soalan mengenai perkara ini selepas diajukan soalan daripada netizen. Dia mendakwa mendapat kelulusan daripada pihak berkuasa untuk merentas negeri.

Dikatakan pegawai polis di tempat beliau yang mudah untuk memberi pelepasan antara yang membuatkan pasangan ini bebas untuk berbulan madu sambil mengikut SOP yang ditetapkan.

Kisah ini turut mendapat perhatian di laman Twitter apabil seorang pengguna turut memuat naik kisah mengenai instafamous ini.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut memberikan pendapat masing-masing mengenai isu berkenaan.

Malah ada yang memberikan pendapat supaya rakyat Malaysia menggunakan kebenaran pelepasan negeri dengan baik tanpa menyalahgunakan kelonggaran yang diberikan oleh kerajaan.

Selain itu ada yang berpendapat ramai rakyat tidak dapat pulang ke kampung melawat keluarga bagi memastikan negara dapat berjuang melawan pandemik Covid-19 dan rakyat digesa untuk sama-sama memberikan kerjasama.

sumber

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M