Urat Merah MeIilit Leher & Akan MeIetup, Wanita Ini 2 Tahun Derita Penyakit Misteri Skip to main content

Urat Merah MeIilit Leher & Akan MeIetup, Wanita Ini 2 Tahun Derita Penyakit Misteri

Di dalam dunia ini ada pelbagai jenis penyakit, ada yang boleh diubati namun ada juga yang masih tidak dapat ditemukan penawarnya.
Seperti perkongsian seorang pengguna Facebook ini dengan nama akaun Puteri Ezreen Natasya, menceritakan penderitaan yang di alami oleh adik perempuannya kerana diserang penyakit misteri hampir dua tahun.
Merebak di kawasan leher dan akan meletup
Berdasarkan gambar yang dikongsikan, adik perempuannya seperti mengalami penyakit kulit, dimana sebahagian leher dipenuhi urat merah dengan kesan luka serta nanah.
Difahamkan, pelbagai rawatan telah diusahakan termasuk rawatan moden dan juga rawatan Islam. Namun, keadaan adiknya masih lagi tiada perubahan.
Terpaksa berhenti sekolah tahfiz
Disebabkan penyakit yang dialami, adik perempuannya terpaksa berhenti sekolah dan juga tahfiz, kerana badan selalu lemah membuatkan dia hanya mahu baring sahaja.
Menurut gadis tersebut, penyak1t adik mula bertambah teruk dan sering terg4nggu terutamanya pada waktu Asar, Maghrib dan Isyak.
Bila solat & mengaji rasa terganggu
Malah, adiknya yang tidak pernah tinggal solat dan mengaji juga mengatakan berasa tidak tenang dan terganggu, setiap kali mahu melaksanakan ibadah tersebut.
Justeru itu, Puteri meminta agar orang ramai tampil membantu kerana tidak sanggup lagi mahu melihat adik perempuannya menanggung derita.
Semoga cepat sembuh…
Hantaran tersebut mendapat hampir 7.1 ribu perkongsian telah menerima pelbagai maklum balas netizen. Ramai yang mendoakan dan ada juga yang memberi pelbagai pandangan serta cadangan untuk merawat penyakit adik gadis berkenaan.
Selalu bacakan ayat Al-Quran
Minum air zam zam setiap hari

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru