Video - “Buta mata, celik hati..” – Jurumekap kongsi hari bahagia pengantin ‘istimewa’ Skip to main content

Video - “Buta mata, celik hati..” – Jurumekap kongsi hari bahagia pengantin ‘istimewa’

Sudah menjadi kebiasaan bagi jurumekap untuk membuat perbandingan, antara sebelum dan selepas melakukan solekan pada wajah seseorang sehingga meraih pujian ramai.

Tidak terkecuali bagi jurumekap yang dikenali sebagai Cikna ini apabila memuat naik sebuah video di aplikasi TikTok selepas membuat transformasi pada wajah pengantin baru yang mempunyai masalah penglihatan.

@nachik_cikna

Like tanda suka🥰 #mua #muaterengganu #fypシ゚viral #fyp #fypdongggggggg

♬ DJ Cidro 2 - Eka•Denka•💫

Dapat mekap pengantin istimewa ni, manis je dia. Suaminya istimewa juga buta mata, tapi hati tak buta tau,” kongsi Cikna pada kapsyen video tersebut.

Posting berkenaan mengundang pelbagai reaksi netizen dengan memuji kecantikan wajah pengantin yang kelihatan berseri dan manis dalam persalinan busana berwarna kelabu itu.

Bagaimanapun, Cikna tersentuh hati apabila kakak kepada pengantin yang mesra dipanggil Lin turut meninggalkan komen bercerita mengenai kesungguhan si adik dalam menjalani kehidupan seharian.

@nachik_cikna

@leenyernfadzlin adalah kakak kpd pengantin sis ni, die lah saksi bertapa strugle adiknya menjalani kehidupan seharian😢, lembut sangat orgnya #fyp

♬ ketika anak yg mnjdi korban perceraian orang tua - Rakha Izzatul

Menurut si kakak, dia bersyukur apabila melihat adiknya yang mengalami masalah ‘glaucoma’ itu akhirnya mendirikan rumah tangga pada usia 30 tahun.

Adik betul2 kuat semangat

Menerusi posting berbeza, jurumekap yang menetap di Terengganu itu turut berkongsi sebuah lagi video menyaksikan pengantin disatukan sebagai suami isteri di atas pelamin.

“Sama cantik, sama padan”

@nachik_cikna

Pengantin istimewa Sama pandan sama cantik, buta mata, xbermakna buta hati.. tahniah btw fotografer “Hazrull momento” makeup Cikna..#fyp #fypシ゚viral

♬ bahagia - dsnabillah

Tahniah! Selamat pengantin baru. Tiada manusia yang dilahirkan sempurna, setiap individu perlu belajar menerima kelebihan dan kekurangan pasangan masing-masing.

Sumber: ohmymedia

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M