[VIDEO] Dah Makan Banyak, Gadis Dipanggil ‘Papan’ Akui Penat Kena Body Shaming Skip to main content

[VIDEO] Dah Makan Banyak, Gadis Dipanggil ‘Papan’ Akui Penat Kena Body Shaming

Isu body shaming sering kali dihadapi oleh golongan yang bersaiz gempal sehingga mereka ini digelar dengan nama bukan-bukan. Lebih teruk lagi apabila orang sekeliling termasuklah ahli keluarga sendiri turut sama-sama mengejek. Namun percayalah bahawa sebenarnya, insan yang berbadan kecil turut mengalami dilema sama seperti pendedahan gadis ini.

Dah jumpa doktor memang sihat dan semua okey 

Dengan ketinggian 171cm beserta berat badan 38kg sahaja, Syiera mendedahkan dirinya turut menjadi sasaran body shaming sejak zaman sekolah termasuklah dipanggil ‘tiang’, ‘kepeng’, ‘papan’ dan juga ‘panjang’. Pernah merujuk dengan doktor, namun tahap kesihatannya dilaporkan berada di tahap yang baik. Akan tetapi, tekanan akibat diejek menjadikan emosinya tertekan sampaikan dia pernah terfikir untuk tidak hidup lagi.

@syiera.eyya

luka body shaming tu mendalam ya 🥲#bepositive #bodyshaming

♬ Arcade - Duncan Laurence

Tak makan ke? Tak tahu saya kat rumah makan macam bela saka 

Terdapat banyak produk makanan tambahan tertentu telah dicuba oleh Syiera, namun semuanya tidak menunjukkan hasil yang ketara. Bagai sukar dipercayai, gadis ayu ini juga pernah difitnah kononnya saiz badannya yang terlalu slim itu adalah disebabkan oleh tindakan mengambil bahan terlarang. Mungkin nampak seronok kerana dia mampu menjadi seorang model, namun di sebalik itu hanya tuan badan mengerti struggle sebenar.

@syiera.eyya

Reply to @littlehoneyleen betul tak tipu 😂

♬ original sound - Syiera Eyya

@syiera.eyya

Reply to @hmmmmthlaaaa kannn

♬ original sound - Syiera Eyya

Saya buat video bukan nak minta pujian cantik apa semua atau merungut 

Tujuannya membuat video itu bukanlah hendak meraih pujian ataupun menunjukkan tanda tidak bersyukur. Sebaliknya, dia mahu membuka mata ramai bahawa orang yang terlalu slim juga tidak terkecuali daripada menjadi objek body shaming.

@syiera.eyya

huhu .. merohhhh nya lipstickk

♬ original sound - Syiera Eyya

@syiera.eyya

Reply to @moabread_ hohohoohho

♬ original sound - Syiera Eyya



Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru