(Video) 'Dasar kawan tak guna!' - Remaja lemas & terkapai-kapai minta tolong selepas main 'Dizzy Game' di kolam renang, tapi member gelakkan jer Skip to main content

(Video) 'Dasar kawan tak guna!' - Remaja lemas & terkapai-kapai minta tolong selepas main 'Dizzy Game' di kolam renang, tapi member gelakkan jer

Awal bulan Mac 2021, viral video di media sosial menunjukkan sekumpulan remaja lelaki di Filipina, bermain 'Dizzy Game' di kolam renang sebuah resort yang menyebabkan salah seorang rakan mereka lemas selepas ditolak ke dalam kolam. 

Video berdurasi lebih dari 4 minit itu menunjukkan mangsa dalam keadaan membongkok dipusing oleh tiga rakannya di tepi kolam sambil dirakam oleh seorang lagi rakan. 

Mangsa dipusing beberapa kali agar dia kepalanya mencapai tahap pening yang dikehendaki sebelum ditolak ke dalam kolam bagi melihat sama ada dia mampu untuk berenang dalam keadaan memeningkan itu

Bagaimanapun mangsa dipusing oleh rakannya melebihi had (15 kali), biarpun mangsa sudah menunjukkan dirinya pening, tetapi mereka tetap memusingkan mangsa berkata-kali. Mangsa kemudian ditolak ke dalam kolam dan bermulalah percubaannya untuk berenang. Malangnya, mangsa kelihatan terkapai-kapai dan tidak mampu untuk berenang dengan betul dan terus tenggelam ke dasar.

Boleh juga Tonton video DISINI

Setelah beberapa minit berlalu, mangsa masih belum timbul. Keadaan itu membuatkan rakannya panik serta-merta terjun ke kolam untuk membantu mengeluarkannya tetapi gagal dan mereka terpaksa meminta bantuan lifeguard yang sedang bertugas. 

Apabila penyelamat tiba, mereka terjun ke bahagian dasar kolam dan mendapati mangsa tidak sedarkan diri, terus dibawa naik dan dihantar ke hospital. Tidak diketahui keadaan terkini mangsa, namun kali terakhir dilaporkan, mangsa masih berada dalam keadaan koma.

Ramai netizen yang menyelar empat rakannya bermain permainan yang boleh menyebabkan mangsa meninggal dunia. 

"Budak-budak ni bodohnya bukan kaleng-kaleng. Geram! Dah la tak tolong, tengok je member tenggelam dalam kolam. Boleh pula diorang ketawa tengok mangsa terkapai-kapai macam tu, dasar!!" kata Jenny. 

Sumber: Davao 7TV

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru