(Video) 'Dia siap ludah.. Ingat parking ni ada tulis nama bapak kau?' - Wanita ludah kereta pengadu yang didakwa merampas petak parking sedangkan... Skip to main content

(Video) 'Dia siap ludah.. Ingat parking ni ada tulis nama bapak kau?' - Wanita ludah kereta pengadu yang didakwa merampas petak parking sedangkan...

Viral di media sosial, video seorang wanita bertindak meludah kereta pengguna jalan raya yang dikatakan merampas petak parkir, sedangkan mereka sudah lama menunggu. 

Tetapi mangsa (owner dashcam) menafikan dakwaan itu dan mengakui dia tidak menyedari petak parkir itu telah 'dicop' oleh pemandu Perodua Axia berkenaan. 

"Aku ingat kereta depan teksi ni baru keluar daripada petak parking tu. So petak parking itu kosong. And then aku pun masuk, tak nampak kereta Axia ni yang nak masuk. Tak tau pula dia nak masuk, ingat dia bagi signal ke kiri itu sebab nak keluar dan dia berada di sebelah sana (kanan). 

"Dia dok hon hon hon, aku ingat dia hon orang dalam bangunan tu ke apa. Dia tak turun cakap nak parking ke apa kan? Dia hon-hon turun tingkap dan cakap 'f**k! f**k! f**k!' 

"Ehey~ minah ni dah kenapa? Pagi-pagi dah kena rasuk hantu 'F**K'. Lepas tu dia turun terus memaki, bukannya nak cakap elok-elok dengan aku. 

"(Boleh) cakap nak parking, bukannya aku tak boleh keluar. Takde hal, aku boleh keluar. Tapi kalau dah cara kau memang macam tu, memang aku buat pekak je la kan.

"Dia siap ludah tu, tak puas hati. Aduh minah ni, aku cop muka kau kaki ludah.

"Kes macam ni senang je nak settle. Kau turun cakap 'Bang, saya nak parking. Saya dah tunggu kat belakang ni'. Okey, takde hal. Aku boleh keluar. 

"Ini kau turun dengan maki-maki dan f*** f**** kau... Kau ingat parking ni ada tulis nama bapak kau? Itu je masalah dia. 

"Melayu b******, Melayu b******, kau bukan Melayu??" kata owner dashcam. 

Rata-rata netizen bersetuju dengan pandangan pengadu, masalah itu boleh diselesaikan dengan cara baik sekiranya wanita terbabit bercakap dengan nada dan intonasi yang sepatutnya. 

"Suara macam dokumentari, best pula dengar suara owner dashcam ni," kata netizen.

Orang ramai dinasihatkan untuk sentiasa menjaga akhlak dan kelakuan apabila berada di tempat awam. Selain itu, bersabarlah sekiranya masih mampu berbuat demikian. 

Elakkan dari melakukan perbuatan yang boleh mengundang yang lain merakam video/gambar diri anda untuk diviralkan di media sosial. Sekali video/gambar diviralkan, adalah amat mustahil untuk memadamkannya.

Jaga pertuturan, jaga kelakuan, inshaAllah anda bebas dari sebarang masalah.

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Sayangilah mak sementara dia masih ada. Kerana doanya tiada hijab. Hilanglah satu rahmat bila Mak kembali kepada Pencipta-Nya.

Mak tu, Walau mulutnya marah, tapi hatinya tidak. Mak tu, Walau dia kata lantaklah kamu, tapi otaknya masih fikirkan hal kamu. Mak tu, Walau dia kata taknak makan sudah, tapi sedar² lauk kegemaran kamu ada kat atas meja. Mak tu, Walau dia kata kamu buat salah kamu tanggung sendiri, tapi dia yg tak tidur malam fikirkan masalah kamu, tahu² dia yg bagi jalan utk kamu selesaikan masalah kamu. Mak tu,  Walau dia kata kamu jahat, degil, sampai dia penat bagi nasihat, tapi dlm setiap solatnya ada doa utk kamu. Mak tu, Walau kamu dah ada keluarga sendiri, tapi dia masih risaukan kesihatan kamu. Mak tu, Walau kamu dah besar panjang & tinggal jauh darinya, tapi dia masih gembira jika dpt masakkan & sendukkan nasi ke pinggan anak²nya. Mak tu, Walau katanya dia dah tua nak rehat taknak masak dah, tapi dialah paling sibuk memasak bila tahu anaknya nak balik makan.  Mak tu, Walau nampak dia letih, tapi hatinya paling gembira bila lihat anaknya makan masakannya dgn penuh selera. M

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me