(Video) 'Servis apa ni? 15 minit dah tunggu!' - Azwan Ali sembur staff restoran makanan segera lambat siapkan pesanannya Skip to main content

(Video) 'Servis apa ni? 15 minit dah tunggu!' - Azwan Ali sembur staff restoran makanan segera lambat siapkan pesanannya

Bengang dengan perkhidmatan restoran makanan segera, pengacara Azwan Ali bertindak merakam dan menviralkan video luahan ketidakpuasan hatinya terhadap tahap perkhidmatan restoran tersebut di akaun media sosialnya. 

Difahamkan, kejadian itu berlaku pada jam 10.45 malam Khamis, 18 Mac 2021, di sebuah restoran di Bangsar. Azwan sebelum itu memesan hidangan nasi lemak ayam, tetapi tidak berpuas hati kerana terpaksa menunggu lama untuk mendapatkan pesanannya.

".... macam panjang gunung. Kau buat apa kat belakang tu? ..dah maki dah, servis macam pa****. Buat nasi lemak berjam-jam. Terjerit, terpekik, terjerit, terpekik siapnya tak. What the f*** services ******** Bangsar. Jangan main-main dengan aku, aku viralkan. 

"Kerja macam p******, orang order berjam-jam tak dapat-dapat. Hey, pulangkan duitlah. Cannot la. ...slow services. Give me back my money. Services apa ni? 15 minit dah tunggu. Pergilah check!" katanya. 

Staff di kaunter kemudian bertanya kepada kakitangan di dapur sama ada ayam yang dimasak sudah siap ataupun sebaliknya.

Video kedua menunjukkan, pesanan Azwan telah siap dan diserahkan di kaunter. Pun begitu, Azwan masih 'panas' dan membuat teguran terhadap kakitangan restoran itu untuk tidak menjerit ketika bertugas kerana merasakan perbuatan itu amat menjengkelkan pelanggan yang berada di premis tersebut.

"Cakap kat staff, jangan memekak. Annoying customer. Buat kerja tak payah terjerit terpekik tapi kerja tak siap," kata Azwan. 

Staff di kaunter menerima teguran itu dengan hati terbuka dan sempat memohon maaf kepada Azwan. 

"B****! B**** punya ********! K****! Sorry ek kak, kurang hajar, setengah jam tak juga siap," kata Azwan.

Bebelan Azwan itu didengari oleh seorang wanita berhampiran yang meminta dia bersabar. 

"Takpe. Astaghfirullahalazim, sabarlah bang," katanya. 

"Sabar lubang p***. Bukan duit kau pun nak suruh sabar. B****! Orang nak order, sampai setengah jam tak dapat-dapat," kata Azwan.

Sumber: thereporter

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru