Video - Terpisah 8 tahun, gadis bersyukur ‘crush’ zaman sekolah kini jadi tunangan Skip to main content

Video - Terpisah 8 tahun, gadis bersyukur ‘crush’ zaman sekolah kini jadi tunangan

Perasaan cinta ketika zaman persekolahan sering dikatakan sebagai ‘cinta monyet’. Pastinya setiap remaja mengalami fasa tersebut dan ada sehingga membawa ke jinjang pelamin.

Walaupun kadang-kala perasaan tersebut hanya sebelah pihak sahaja, siapa tahu suatu saat nanti takdir yang mempertemukan semula dengan crush zaman persekolahan.

Dilamar crush sendiri

Hal ini dialami sendiri oleh seorang pengguna TikTok apabila berkongsi momen bahagianya dilamar crush zaman persekolahan yang juga seniornya setelah 8 tahun menanti.

@nuralyasaadinnn

Crush time tngah hingus hingus dulu nie . #cikmisigigi #fyp hahahah kalau masuk #fypシ baru alya cerita sampai hbis 🙈🙈

♬ Anugerah - Muhammad 🦋

Dah kenal dari tingkatan 1

Menurut Nur Alya, ketika dia berada di tingkatan 1, tunangnya sudah berada di tingkatan 5. Pada kali pertama melihat lelaki itu, dia berdoa supaya suatu masa nanti dapat berjodohan dengan jejaka sepertinya.

“Time tu Alya baru form 1 dia form 5. First time tengok dia terus doa. Tak dapat muka macam dia pun takpa. Then dia habis sekolah. 7 tahun tak nampak bayang, sedih juga la.

Sampai Alya move on. Alhamdulillah macam mimpi pulak setelah beberapa tahun akhirnya duduk sebelah juga.” Tulisnya

Kuasa Tuhan, bertemu kembali

Kuasa Tuhan, pada tahun kelapan, mereka kembali bertemu setelah bakal suaminya menjadi jurugambar untuk majlis perkahwinan kakak Alya. Jadi dari situ mereka berkenalan dan lebih serius.

“Okay ni masuk 8 tahun baru nampak bayang dia. Dai photographer kebetulan nak dijadikan certia kakak Alya ambil dia jadi photographer wedding.

@nuralyasaadinnn

Okay bermulahh part 2 . Heheheh semua okay tak tu ? #cikmisigigi #fypシ #fyp jngan lupa tag 🙈🙈

♬ original sound - IG: NZADEKKKKKK_

Keluarga merestui

Kedua-dua keluarga juga merestui dan sudah bertemu bagi membincangkan hubungan mereka untuk dibawa ke fasa yang lebih serius.

Alhamdulillah semua berjalan lancar, semoga dieprudahkan urusan kamu untuk ke fasa seterusnya. tulisnya lagi

Ramai yang mendoakan

Perkongsian yang dibuat oleh Alya itu telah mendapat perhatian warganet dan telah ditonton lebih setengah juta di aplikasi TikTok.

Rata-rata daripada mereka mengucapkan tahniah keatas pertunangannya dan mendoakan agar hubungan yang terjalin berkekalan hingga ke akhir hayat. Ada juga yang turut sama berkongsi kisah yang hampir serupa dengan pengguna TikTok itu yang bertemu jodoh dengan crush sendiri.




sumber: ohmymedia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru