Wanita ajak ‘bekas2 kekasih’ jadi ‘dulang boys’ pada majlis persandingan Skip to main content

Wanita ajak ‘bekas2 kekasih’ jadi ‘dulang boys’ pada majlis persandingan

Sempena meraikan hari bahagia bersama suami tercinta, seorang wanita menjadikan lima orang ‘bekas kekasihnya’ sebagai ‘dulang boys’ pada majlis persandingan baru-baru ini.

Menerusi aplikasi TikTok, wanita dikenali sebagai Zizu Aziz itu berkongsi sebuah video memaparkan perjalanan ‘percintaan’ dia dengan kelima-lima lelaki tersebut sebelum bertemu jodoh dengan suaminya.

Bekas2 teman lelaki

@zizuaziz91

my EX’s BF🥺💔 penat edit, kalau tak FYP malas dah main tiktok🤣 #fypgakni #fypdongggggggg #siblinggoals #onlygirl #brothers

♬ Genius - LSD (feat. Sia, Diplo, Labrinth)

“Betul la orang cakap, kadang kita ni jaga jodoh orang. Pernah setable dating ramai-ramai, last-last nikah dengan orang lain.

“Bekas teman lelaki pertama hingga kelima jadi dulang boy je masa hari persandingan bekas teman wanita,” tulisnya pada kapsyen video tersebut.

Posting berkenaan dipenuhi ratusan komen warganet dimana rata-rata tidak mempercayai wanita itu bertindak ‘gila’ dengan menjemput semua ‘bekas kekasih’ ke majlis persandingan.

Bagaimanapun jangan salah faham, rupa-rupanya para lelaki yang kononnya bekas kekasih itu adalah abang-abang kandung kepada Zizu. Amboi bergurau pulak dia!

Adik-beradik rupanya!

@zizuaziz91

Reply to @akmalmashudi_ yess kami adik beradik, maaf kalau ramai salah faham hehehe saya bongsu n ada 5 orang abang😊

♬ original sound - zizu aziz

“Kami adik-beradik, maaf kalau ramai salah faham. Saya anak bongsu dan ada lima orang abang,” katanya bagi mengelak salah faham pengguna TikTok.

Berikutan itu, warganet memberikan komen pujian terhadap wanita tersebut yang disifatkan bertuah kerana memiliki ramai abang yang boleh bertindak sebagai ‘bodyguard’.

Tak perlu ‘cover’ aurat kalau berkumpul

Patut la muka lelaki2 tu sama je!

Haih nasib baik adik-beradik, ingatkan macam kisah dari negara seberang yang selalu buat sinteron pada majlis perkahwinan mereka. Selamat pengantin baru!

Sumber:Ohmymedia

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Sayangilah mak sementara dia masih ada. Kerana doanya tiada hijab. Hilanglah satu rahmat bila Mak kembali kepada Pencipta-Nya.

Mak tu, Walau mulutnya marah, tapi hatinya tidak. Mak tu, Walau dia kata lantaklah kamu, tapi otaknya masih fikirkan hal kamu. Mak tu, Walau dia kata taknak makan sudah, tapi sedar² lauk kegemaran kamu ada kat atas meja. Mak tu, Walau dia kata kamu buat salah kamu tanggung sendiri, tapi dia yg tak tidur malam fikirkan masalah kamu, tahu² dia yg bagi jalan utk kamu selesaikan masalah kamu. Mak tu,  Walau dia kata kamu jahat, degil, sampai dia penat bagi nasihat, tapi dlm setiap solatnya ada doa utk kamu. Mak tu, Walau kamu dah ada keluarga sendiri, tapi dia masih risaukan kesihatan kamu. Mak tu, Walau kamu dah besar panjang & tinggal jauh darinya, tapi dia masih gembira jika dpt masakkan & sendukkan nasi ke pinggan anak²nya. Mak tu, Walau katanya dia dah tua nak rehat taknak masak dah, tapi dialah paling sibuk memasak bila tahu anaknya nak balik makan.  Mak tu, Walau nampak dia letih, tapi hatinya paling gembira bila lihat anaknya makan masakannya dgn penuh selera. M

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me