'Dia (pemandu Swift) masuk kedai & pukul muka adik guna helmet' - Kakak mangsa Skip to main content

'Dia (pemandu Swift) masuk kedai & pukul muka adik guna helmet' - Kakak mangsa

Kemalangan yang berlaku di Jalan Sultan Azlan Shah petang semalam berpunca dari pemandu Suzuki Swift merempuh tiga buah kenderaan lain sehingga maut mengundang persoalan netizen apabila ada seorang wanita tampil memaklumkan adiknya dipukul oleh pemandu berkenaan. 

"Be strong Iznur Hakim Mohd Nor, semoga cepat baik. Awat dia (pemandu Swift) pukul Hakim, time Hakim tidur. Padahal tak kenal pun. 

"Kesian Hakim baru nak tidur selepas pulang dari sekolah. Depa kata, dia (pemandu Swift) ada masalah mental. Hakim kena pukul dengan helmet di bahagian muka. Memang teruk kena, bengkak semua. 

"Dah pukul orang tanpa sebarang sebab, kemudian lari dan habis semua orang dilanggar," tulis kakak mangsa, Izzaty Haswaniey di Facebooknya semalam. 

Difahamkan, mangsa tidur di dalam kedai dan apabila pemandu Swift masuk, dia terus memukul mangsa menggunakan helmet di bahagian muka tanpa sebarang motif. 

"Sebelum kemalangan ni, dia (adik) kena pukul dengan pemandu kereta merah itu. Adik tidur dalam kedai, pemandu kereta merah itu masuk dan pukul adik guna helmet. 

"Teruk sangat muka adik Wani. Tak tahu apa motif dia pukul semua tu. Sekarang kami di hospital, sedang menunggu doktor pakar beri keterangan sebab kecederaan melibatkan bahagian mata dia," tulisnya. 

Be strong Iznur Hakim Mohd Nor 💪🏻💪🏻💪🏻 . Semoga cepat baik 😭😭😭😭😭 . Awat dia pukul hakim time hakim tidoq hummmmm padahal...

Posted by Izzaty Haswaniey on Thursday, April 1, 2021

Dalam Kejadian jam 2.50 petang Khamis, pemandu Swift dikatakan memandu dengan laju sehingga hilang kawalan lalu merempuh Perodua Myvi dan Toyota Vios serta sebuah motosikal.

Pemandu Swift dilaporkan meninggla dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Pulau Pinang

Dalam pada itu juga, seorang lelaki yang membuat rakaman video di lokasi kejadian bersama dengan seorang lagi lelaki didapati menuduh pemandu Perodua Myvi yang menjadi punca kemalangan itu. 

Lelaki 1: "Gilo, mabuk ka apa? Hang mabuk ka?" 

Perakam: "Langgar lampu isyarat ka apa?" 

Mangsa: "Takda! Takda! Takda!" 

Lelaki 1: "Hang tengok apa jadi semua!"

Mangsa: "Takda! Takda! Bukan! Bukan! Saya berhenti di sini..." katanya yang masih dalam keadaan keliru setelah dirempuh Suzuki Swift.

Lelaki 2 (Baju biru): "Kenapa ni?

Perakam: "Dia langgar lampu isyarat! 

Lelaki 2 (Baju biru): "Owhhhh!"

Perakam: "You Berhenti apa? Lampu sudah merah! Jaga eh, semua sudah rakam. Standby! Tepi-tepi ini semua ada, jaga eh! Hang tengok apa jadi semua, eiii! Nasib baik tadi. Langgar lampu isyarat, habis semua orang jadi mangsa. 

Lelaki 1: "Bang! Bang! Tahan sat! kena pegang! Kena pegang!" 

Fitnah yang dilemparkan oleh dua lelaki itu membuatkan netizen bengang, malah mengecam tindakan dua lelaki terbabit cuba menjadi hero yang tak diundang. 

"Amboi konon nak jadi hero la tu. Sampai-sampai lokasi siap main tuduh je. Kesian uncle tu dok pening lagi. Bang moto, baik hang pi minta maaf balik dengan uncle tu," kata netizen.

Orang ramai dinasihatkan untuk tidak menjadi 'palatao' apabila berada di lokasi kemalangan. Sebaik-baiknya dapatkan maklumat yang tepat sebelum menyebarkannya di media sosial. Tindakan menyebarkan fitnah boleh menyebabkan anda dikenakan tindakan undang-undang.

LAPORAN BERKAITAN

(Video) 'Sebelum kemalangan, mangsa pukul adik saya' - Pemandu Swift maut setelah rempuh 3 kenderaan di persimpangan lampu isyarat

Sumber: thereporter

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Pagi Baru Saja Beli Pregnancy Test, Wanita Terkejut Malam Terus Lahirkan Anak

Anak adalah anugerah yang paling terindah buat setiap ibu bapa. Walau bagaimanapun, di luar sana ramai sekali pasangan yang belum dikurniakan rezeki menimang zuriat sendiri. Malah ada yang sudah berusaha melakukan segala cara selama bertahun-tahun. Anugerah terindah di akhir tahun yang tak disangka-sangka  Samalah juga dengan situasi yang dialami sepasang suami isteri ini apabila masih lagi belum mempunyai anak meskipun sudah menikah selama 10 tahun. Namun kisah seterusnya cukup luar biasa apabila wanita berkenaan hanya sedar tentang kehamilannya ketika kandungan sudah pun mencecah 9 bulan. @raangju.l anugerah terindah diakhir tahun yg ga disangka²🥺😇makasih buat @bidanzulfa sudah membantu persalinanku# masyaallahtabarakallah❤️🥰 # pejuanggarisdua ♬ original sound - Elita Kurnia Pagi beli pregnancy test, petang rasa perut memulas dan malam terus melahirkan  Menerusi satu video di TikTok Bidan Zulfa, terdahulu kliennya itu sempat membeli satu pregnancy test pada awal pagi dan

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari