Didatangi ‘Pemilik Asal’ Selepas Beli Baju Bundle, Wanita Ini Kongsi Rakan Diganggu Setiap Malam Skip to main content

Didatangi ‘Pemilik Asal’ Selepas Beli Baju Bundle, Wanita Ini Kongsi Rakan Diganggu Setiap Malam

Pemakaian pakaian bundle bukanlah satu perkara yang asing dalam kalangan masyarakat kita hari ini.

Malah terdapat banyak kedai-kedai menjual pakaian terpakai yang kebiasannya diimport dari luar negara ini.

Jika sebelum ini kita sering dihidangkan dengan kisah-kisah menarik mengenai peminat-peminat bundle, kali ini lain pula buat wanita ini yang mempunyai pengalaman berbeza daripada apa yang selalu kita dengar sebelum ini.

Satu perkongsian yang dibuat di Twitter tular oleh @Billiesya berkongsi kisah seram bagaimana rakannya melalui pengalamannya selepas membeli sehelai baju dari salah sebuah kedai pakaian terpakai di Pahang.

First of all, my friend go to satu kedai bundle ni dekat Raub. Then she buy satu baju hoodie. cantik tapi dekt bhgian tengkuk ada tanda merah macam darah la. so dia beli then ” Balik kang basuh hilang lah tu ” .

So then balik basuh, mmg hilang darah tu. Then mcam biasa lah kita keluar ootd pe semua okay je but one day dia mimpi yang ad orang cari dia. dia kata ” aku nk barang aku “. dia terkejut. dia terjaga. bangun 3 pgi ws aku ckp xleh tido.

Then, aku teman lah kan. Hari kedua pun mcm tu. smpai one week dia dah tk tahan kenapa dia mimpi mcm tu.

So, bgtau ummi dia bawak jumpa ustaz. ustaz tanya lah macam2 en. ad g tmpt tk elok ke waktu maghrib. ada usik barang org ke. ada bawak balik barang yg x sepatutnya ke

Episod rakannya diganggu ketika tidur itu menurutnya berlanjutan sehingga seminggu sebelum mereka akhirnya memutuskan untuk berjumpa dengan seorang ustaz bagi mendapatkan nasihat mengenai perkara itu.

Selepas bertemu dengan ustaz tersebut, mereka kemudiannya ditanya sama ada pernah membeli barang-barang dari rakannya atau dari ‘kedai-kedai yang pelik’ sekaligus mengingatkan kembali mereka pernah membeli pakaian bundle sebelum ini.

Then, ustaz ad tnya. “awak ad ke beli barang² dri kawan awak or kt kedai2 pelik “. So mmber aku pun cakp xdk . Puas fikir smpai nk tercabut otak HAHAHAHA. astu aku ckp lah, ” kau hritu beli baju bundle kan. kau cakap ad kesan darah dekt tengkuk baju tu “.

Time tu baru teringat mmg double confirm ah . jumpa balik ustaz bgtau psl baju tu. ustaz pun ckp ” kalau mcm tu kita g jumpa owner kedai ” . Kawan aku setiap malam tido ngn adik² dia sebb takut. Tiap² malam kibas katil, lepstu ustaz ad baca2 air tu, air tu renjis dekt atas katil.

Lepastu, dh inform kt ustaz psl baju tu . esok tu kitorg g balik kedai bundle. tanya pekerja dia tpi pekerja dia ckp mmg amik stock kt luarlah apa bagai. lepstu ustaz nk jumpa owner bundle tu. Mujur melayouuu. mudah bahasa sikit bila ckp psl makhluk halus kacau ni.

Selepas mendapatkan nasihat ustaz tersebut, dia dan rakannya kemudian memutuskan untuk kembali ke kedai bundle tersebut bagi bertanyakan kembali kisah di sebalik baju yang dibeli rakannya sebelum ini.

Walaupun pemilik kedai tersebut enggan membuka mulut pada awalnya, namun mereka bernasib baik kerana ustaz yang turut datang bersama mereka mengetahui sekiranya seseorang itu berbohong atau tidak.

Owner laki tu mula xnk mengaku pape. tapi ustaz kan pandai dia tau mana yg menipu mana yg tak. tak lama tu baru dia bgtau hal sebenr. Dia cakap lahhh…………………..

Dia ckp baju yg dia amik tu baju dari orang yg meninggal excident motor. ustaz tanya lah mcm mana dia amik pesemua. So dia cerita lah dri a-z. Ustaz pun cakap ” Kalau awak tau siapa tuan punya baju, lebih baik awak pulangkan secepat mungkin “.

Selepas mengetahui kisah sebenar di sebalik baju bundle yang dibeli, rakannya itu menurutnya terus memulangkan baju tersebut.

Bagaimanapun, rakannya itu terpaksa dirawat sehingga seminggu selepas kejadian itu kerana mengalami kesukaran untuk tidur kerana masih teringat-ingat akan kejadian tersebut.

Ustaz rawat dia selama seminggu, kitorg pulang kan terus baju tu. Then sejak daritu kawan aku dh tk beli baju bundle. sekian.

Baik nya : Check dulu sebelum beli. Buruknya : Kalau takut jangan beli. Cerita ni mmg citer betul, tpi dah lama lebih kurang 2017 mcm tulah. Aku teringat smpai sekrg. Aku jarang beli bundle tp itu tak bermakna aku x pakai langsung. selalu aku beli kt jalan² japan.

Sehingga hari ini, perkongsian kisah sera yang dibuat gadis ini sudah mencatatkan hampir 12,000 retweet dan lebih 24,000 likes di Twitter.

Rata-rata netizen meninggalkan komen dengan berkongsi pengalaman yang hampir sama berlaku kepada mereka sebelum ini.

Sumber

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa