'Kalau dah seksi sangat, saya pun teringin nak r***l' - Remaja tuntut permohonan maaf dari netizen termasuk guru yang dikesan muat naik komen lucah Skip to main content

'Kalau dah seksi sangat, saya pun teringin nak r***l' - Remaja tuntut permohonan maaf dari netizen termasuk guru yang dikesan muat naik komen lucah

Remaja perempuan yang mendedahkan mengenai guru lelaki membuat gurauan lucah berhubung gangguan seksual ketika mengajar subjek Pendidikan Jasmani dan Kesihatan (PJK), Ain Husniza Saiful Nizam, meluahkan rasa kesal dan menuntut permohonan dari netizen yang memuat naik komen berbaur lucah, penghinaan dan body shaming terhadapnya di media sosial. 

Antara komen yang dimuat naik netizen, "16 tahun macam umur 19 tahun. Asli ke atau pam sendiri. Serah pada polis jer, tak perlu nak femes," tulis Adi Mohd Nor.

Turut dikesan, seorang wanita yang dipercayai guru juga mengambil peluang untuk memerli pelajar itu. 

"Nak lihat lepas 20 tahun, jadi orang ke dok. (Jawab komen balas netizen) Takpa sedih sekarang. InsyaAllah selepas dua puluh tahun nanti, mak bapak dia akan sedih. 

"Saya dah menyaksikan banyak perkara dalam kehidupan ini. Bukan cerita dongeng semata-mata, wait and see. Kita lihatlah nanti, karma pasti ada," tulis Ummi Anam sebelum bertindak menyahaktifkan akaun Facebook setelah dikecam teruk oleh netizen.

"Bahaya gambo tu, mengancam bulan pose ni," tulis Zali Sura yang juga dipercayai seorang guru. 

"Tingkatan berapa budak nie? Dah macam mak-mak orang anak 9 jerr," tulis Sarozi Abu Bakar, akaun Facebook telah dinyahaktifkan. 







Sementara itu bapanya, Saiful Nizam berkata, tindakan guru yang memuat naik komen sedemikian menjejaskan imej perguruan.

"Dari isu lawak rogol, kemudian ugutan rogol oleh pelajar, seterusnya kini body shaming dan buli siber. Jika inilah mentaliti kebanyakan guru yang ada, memang tak hairanlah anak-anak kita juga makin hancur akhlaknya. Lihatlah sendiri betapa sakitnya masyarakat kita.

"Wahai lelaki, berhentilah berfikir menggunakan zakar," katanya. 

Sumber: thereporter

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa