Letak muka bekas suami di ‘family tree’ anak, Rita Rudaini disindir tak ‘move on’ Skip to main content

Letak muka bekas suami di ‘family tree’ anak, Rita Rudaini disindir tak ‘move on’

Ramai tahu bahawa pelakon jelita Rita Rudaini adalah seorang ibu tunggal yang kini membesarkan dua orang cahaya mata bersamanya.

Baru-baru ini, pelakon berusia 45 tahun itu memuat naik sebuah ‘posting’ berkongsi perkembangan anaknya, Airit Rayyan Rizqin di laman Instagram.

Anak diberi tugasan siapkan ‘family tree’

Menerusi ‘posting’ itu, Rita memberitahu anaknya itu diberi tugasan oleh gurunya untuk membuat carta keluarga atau ‘family tree’ beserta gambar.

Biarpun mungkin agak janggal kerana Rita dan bekas suaminya, pemain bola sepak terkenal Aidil Zafuan Abdul Razak sudah lama bercerai, bintang Shah Alam 40K itu bersikap profesional dengan meletakkan gambar lelaki itu dalam carta keluarga anaknya

“Family tree lagi… Mommy sebenarnya nak print pic Hyun Bin ganti tempat daddy.. Tapi mommy takut ticer adik pengsan pulak,” tulis Rita secara berseloroh di ruangan kapsyen.

Kita pula yang nangis

Perkongsian tersebut telah meraih pelbagai reaksi daripada netizen di mana rata-rata terhibur membaca kapsyen ditulis oleh Rita. Ramai juga berasa sebak saat melihat gambar anaknya itu.

Sebak tengok gambar bapa ditampal

‘Move on’ lah, lelaki tu dah ada isteri

Dalam pada itu, ada juga netizen sempat mengecam perkongsian tersebut di mana dia menyfatkan Rita masih belum ‘move on’ dari bekas suami.

Dia cuma nak gembirakan anak

Menganggap komen berkenaan sebagai tidak wajar dan biadab, ramai pengikut Rita mempertahankan artis kelahiran Perlis itu dengan ‘menyekolahkan’ kembali individu terbabit.

Cikgu suruh buat carta keluarga takkan nak ambil gambar lelaki lain?

Terdahulu, Rita mendirikan rumah tangga bersama pemain bola sepak negara, Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak.

Namun jodoh mereka tidak berpanjangan setelah bercerai pada tahun 2013.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata lelaki diberi nama Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.

Sumber: ohmymedia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru