Pengantin tular dianiya mak andam, MUA Bellaz tampil nak ‘sponsor’ mekap semula Skip to main content

Pengantin tular dianiya mak andam, MUA Bellaz tampil nak ‘sponsor’ mekap semula

Sejak pagi tadi, tular di media sosial apabila seorang wanita meluahkan rasa kesal terhadap mak andam perkahwinannya kerana memberikan servis yang sangat mengecewakan.
Lebih menyakitkan hati, pihak butik perkahwinan tersebut langsung tidak dapat menerima teguran dan mengabaikan mesej yang dihantar.

Bismillah, Assalamualaikum .dah lama pendam tunggu permintaan maaf dari dia selama 24jam tp yg dapat hanya bluetick...

Posted by Yana Nazaruddin on Sunday, April 4, 2021
Nak sponsor mekap
Perkongsian tersebut tular di media sosial sehingga seorang jurumekap profesional atau MUA yang popular di media sosial dikenali sebagai MUA Bellaz tampil mahu membantu dengan memekapkan semula wanita tersebut.
Menurut perkongsian Bellaz atau nama sebenarnya Nabilah Zulyadaini, dia mahu menaja mekap serta pakaian pengantin yang lebih cantik untuk mengembalikan keceriaan pengantin baru itu selepas dianiya dan mengalami kerugian akibat mak andam.

Bellaz xleh komen dekat wall dia ...boleh sapa3 tlong adik ni stay mna .. bellaz nk sponser makeup dia dgn pakai baju wedding yg cntik2 balik ..bg diaa happy ❤️❤️❤️ bellaz dah Msg dia mybe dia xprsan ...

Posted by Nabilah Zulyadaini on Sunday, April 4, 2021
Akan bertemu MUA Bellaz lepas PKPB
Pelawaan daripada Bellaz disambut dengan hati terbuka oleh wanita itu yang menggunakan nama akaun Facebook Yana Nazaruddin.
Dia mengucapkan terima kasih dan menjelaskan akan menemui Bellaz sekiranya Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) dilonggarkan dan aktiviti merentas negeri dibenarkan semula

Bismillah Assalamualaikum.terima kasih yang mendoakan dan terima kasih jugak kepada Mua2 yg sudi sponser makeup....

Posted by Yana Nazaruddin on Sunday, April 4, 2021
Jelaskan sebab terkilan dengan mak andam
Selain daripada itu, Yana turut menyertakan bukti tentang luahannya berkenaan butik pengantin yang ditularkan sebelum ini.
Dia juga menceritakan kembali kejadian yang membuatkan dia sekeluarga berasa terkilan dengan layanan pihak butik dan perkhidmatan yang disediakan sehingga merosakkan hari bahagiannya tempoh hari.
Selain daripada itu, Yana Nazaruddin juga turut berterima kasih kepada semua warganet yang prihatin terhadapnya serta para jurumekap profesional yang sudi menawarkan pakej mekap semula kepadanya bagi memastikan dia memperoleh mood pengantin baru yang telah ‘dirosakkan’ oleh pihak butik pengantin yang dibayarnya sebelum ini.

“…terima kasih jugak kepada Mua2 yg sudi sponser makeup.” -tulisnya
Sumber: ohmymedia

Comments

Popular Article

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru

Selepas Mencarut Dekat Clkgu Dan Buang Buku, Ada Lagi Satu Rakaman Budak Baru Habls SPM Buat

Apabila tamatnya sesi persekolahan, setiap murid ada cara tersendiri dalam meraikan kebebasan itu. Pada hari terakhir atau biasanya disebut last paper, murid-murid pastinya akan merakam foto kenangan bersama rakan mereka. Malah, ada yang turut menconteng un.iform sekolah mereka dengan pelbagai lukisan, tandatangan dan kata-kata. Dalam minggu ini, kita melihat perangai pelajar selepas SPM yang boleh dikatakan biadap menjadi perbualan masyarakat Internet. Ada pelajar yang menconteng bajunya dengan kata-kata kesat dan ada yang membuang buku di sungai. Saya tak akan bercakap tentang akhlak dan ilmu kerana akhlak sudah ditekankan serta diulas mereka yang lebih layak. Kali ini saya akan membincangkan tentang perbuatan menconteng baju seragam sekolah selepas tamat belajar. Di sekolah saya sendiri ramai yang buat budaya ini. Saya sendiri tidaklah, nanti ibu dan ayah marah sebab buat perkara tak berfaedah. Perbuatan menconteng itu sendiri salah sebenarnya dan itu merupakan antara titik permulaa