'U mau complaint saya ke? Itu IGP saya pegang' - 2 bodyguard dibelasah sampai lebam & kepala diacu pistol oleh majikan sebab berpuasa Skip to main content

'U mau complaint saya ke? Itu IGP saya pegang' - 2 bodyguard dibelasah sampai lebam & kepala diacu pistol oleh majikan sebab berpuasa

Dua lelaki mengalami lebam dan luka teruk di bahagian belakang badan akibat dipukul serta diugut dengan senjata api dalam kejadian yang berlaku pada Selasa, 13 April 2021 di sebuah kondominium di Jalan Pinang, Kuala Lumpur. 

Menurut mangsa yang berusia 26 tahun 11 bulan itu berkata, dia dan rakannya bekerja sebagai 'bodyguard'. Pada hari kejadian kira-kira jam 10 malam, mereka beradad i One KL Condominium Complex Kuala Lumpur 6, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre. 

Salah seorang rakan kepada majikan mereka bertanya kepada rakan mangsa, "You orang puasa ke?" dan secara tiba-tiba menampar kepala mereka berdua di hadapan pekerja yang lain. 

Rakan majikannya turut melemparkan kata-kata berikut: 

"Saya sudah cakap jangan puasa. Siapa yang bayar gaji you? Saya ke atau you punya Allah? You tahu ke siapa saya? Itu Allah tak boleh jaga saya. Saya berhenti (pecat) you orang nanti. You orang minta Allah bayar you punya gaji."

Kedua-dua mangsa kemudian berhasrat keluar dari tempat itu tetapi dihalang oleh suspek di mana mangsa pertama dilempang di bahagian muka, manakala mangsa kedua pula ditarik rambutnya. 

"You orang mau complaint saya ke? Itu IGP (Ketua Polis Negara) saya pegang," kata suspek. 

Mangsa pertama mengatakan, ketika dia menunggu rakannya mengambil kereta, dia dipukul di kepala dan perutnya ditumbuk beberapa kali. 

"Apabila sampai di rumah majikan di Bukit Tinggi, majikan menyuruh salah seorang staff pergi mengambil rotan kayu dan menyuruhnya memukul bahagian belakang saya dan rakan dalam keadaan berdiri. Majikan pula memegang sepucuk pistol sambil dicekah dan diacuhkan ke arah rakan saya," kata mangsa.

Akibat dari kejadian itu, kedua-dua mangsa mengalami kecederaan di bahagian belakang badan, kepala dan lengan. Mangsa yang bimbang dengan keselamatan diri dan tidak puas hati dengan tindakan majikannya tampil membuat laporan polis di Balai Polis Klang pada jam 3.04 pagi Rabu, 14 April 2021.

Turut tersebar, salinan laporan polis mangsa kedua yang menjelaskan situasi yang hampir sama di mana majikan bernama Chung Chee Yang melemparkan kata-kata biadab dan berunsur penghinaan terhadap agama Islam dengan kata-kata berikut:

"...you mahu ikut Allah atau you mahu ikut saya. Tengok dia boleh kasi you gaji ke".

Mangsa juga diugut oleh majikannya dengan senjata api dan mengancam akan menghantar orang-orangnya untuk memukul keluarga mangsa. Bimbang dengan keselamatan keluarga, mangsa memohon maaf.

"Saya kata, 'Sorry boss, sakit'. Dia datang dan rampas pistol yang diletakkan di bahagian pinggang saya dan diacu ke arah saya sambil berkata, 

"Saya boleh tembak sama you. Tengok Allah boleh tolong ke tak," 


Sementara itu, Ketua POlis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah mengesahkan kejadian itu yang membabitkan mangsa berusia 26 dan 43 tahun. 

Siasatan awal mendapati, dua mangsa terbabit berkerja dengan suspek sejak tiga dan tujuh tahun lalu. Suspek dikatakan akan memarahi mangsa sekiranya mendapat tahu pekerjanya berpuasa dan memaksa mereka untuk tidak meneruskan berpuasa. 

Suspek kini sedang diburu dan kes disiasat mengikut Seksyen 323 dan 506 Kanun Keseksaan. 

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS, Harian Metro

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa