Video - Ibu meninggal 27 tahun lalu, bapa masih setia tak mahu kahwin lagi Skip to main content

Video - Ibu meninggal 27 tahun lalu, bapa masih setia tak mahu kahwin lagi

Sering kita dengar mengenai cinta sejati antara pasangan suami isteri warga emas yang kekal saling sayang-menyayang walaupun sudah di mamah usia.

Tetap setia walau 27 tahun terpisah

Namun, berbeza dengan kisah yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Rizainawati apabila memuat naik video bapanya yang masih setia menziarahi makam ibunya yang meninggal dunia 27 tahun lalu.

Apa yang mencuri tumpuan adalah bapanya langsung tidak berkahwin lain walaupun ketika itu dia masih muda memandangkan ibunya meninggal dunia ketika berusia 24 tahun selepas melahirkan adik bongsu.

@urizay

27 tahun setia pada yang satu,itu ayah saya 🥰#urizayexclusive #fyp #fypシ #lelakisetia

♬ Rindu setengah mati cover by ramadanramli - 🅰️dan

Meninggal pada tahun 1994

Menurut pengguna TikTok itu, bapanya memaklumkan alasan tidak mahu berkahwin lagi kerana tiada lagi wanita sebaik isterinya dan dia setia menduda sehingga ke hari ini.

Ditanya mengenai kisah rumah tangga bapanya, Rizainawati menyatakan arwah ibu dan bapanya dijodohkan oleh orang tua. Mereka bernikah pada tahun 1989 ketika bapanya berusia 29 tahun dan arwah ibu baru berumur 19 tahun.

@urizay

Reply to @kasutputih0 doakan arwah mak sya 🥰#urizayexclusive #fypシ #fyp

♬ bunyi asal - Din Amiruddin

Sering cerita tentang arwah mak

Disebabkan cinta yang mendalam kepada allahyarham isteri, bapa Rizainawati sering berkongsi kisah kehidupannya bersama arwah ibu mereka . Bapanya kerap memuji bahawa allahyarham seorang yang sangat rajin.

@urizay

Reply to @normilaa0 tau ttg arwah mak semua dr ayah 😁 arwah mak sy rajin sgt2#fypシ #fyp #urizayexclusive

♬ Mimpi - Haqiem Rusli

baru kehilangan adik juga

Rizainawati juga turut memberitahu bahawa dia mempunyai tiga adik beradik dan semuanya perempuan.

Takdir Allah tak siapa tahu. Selepas 27 tahun kehilangan insan tersayang, bapa sekali lagi diduga apabila anak keduanya pula dijemput Ilahi pada bulan lalu ketika sedang menghitung hari bergelar isteri.

@urizay

Reply to @cekelatsugus89_ Doakan arwah adik saya ya..#urizayexclusive #fypシ #fyp

♬ Mimpi - Haqiem Rusli

Respect lelaki macam ni

Perkongsian mengenai kisah keluarga Rizainawati ini mendapat perhatian warganet terutamanya di TikTok. Masing-masing menzahirkan rasa dukacita keatas kehilangan adik keduanya.

Dalam pada itu, mereka turut tertarik dengan kesetiaan bapa pengguna aplikasi tersebut kerana begitu setia dengan allahyarham isterinya walaupun sudah puluhan tahun berpisah mati.

Tak semua lelaki sama

Syurga tempat mak awak

Sumber: ohmymedia

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M