'Anak saya sudah tiada...' - Anak maut ditimpa kerusi dibaling dari tingkat 17, ibu saman DBKL RM1 juta Skip to main content

'Anak saya sudah tiada...' - Anak maut ditimpa kerusi dibaling dari tingkat 17, ibu saman DBKL RM1 juta

Tiga tahun lalu, seorang remaja lelaki berusia 15 tahun maut akibat dihempap kerusi yang dibaling dari tingkat 17, sebuah rumah pangsa di PPR Pantai dalam.

Ketika itu, mangsa yang juga merupakan pelajar di SMK La Salle, Petaling Jaya, dalam perjalanan pulang ke rumah, dihempap kerusi pejabat, menyebabkan mangsa maut serta merta di lokasi kejadian. 

Pihak polis sebelum ini membuka siasatan mengikut Seksyen 304A Kanun Keseksaaan kerana mengakibatkan kematian dengan perbuatan gopoh dan cuai. 

Dalam perkembangan terkini kes itu, ibu mangsa dilaporkan akan memfailkan saman RM1 juta terhadap Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dengan alasan mahu memastikan kejadian seumpama itu tidak lagi berulang di masa akan datang. 

"Anak saya sudah tiada, saya tidak mahu perkara ini berlaku kepada remaja lain," kata ibu mangsa, S Kasthuribai. 

Sementara itu, Arun Doraisamy dari Sathiswaran Action Team berkata, selain menuntut pampasan kewangan, keluarga mangsa juga akan menuntut penjelasan dari polis mengenai siasatan kes itu yang kini. 

"Apa perkembangan terkini kes itu dan adakah diklasifikasikan sebagai 'Tiada tindakan lanjut' (NFA)?" soalnya. 

Menjelaskan mengenai tindakan saman itu, Arun berkata, keluarga mangsa akan memfailkan saman terhadap DBKL sebagai pihak berkuasa yang bertanggungjawab bagi penyelenggaraann kawasan awam. 

Surat tuntutan telah dihantar kepada DBKL pada November 2020 dan sehingga kini tiada maklumbalas yang diterima. 

Sumber: Free Malaysia Today

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa