Tak Tahu Rupanya Hantar Mengasuh Di Rumah Penagih, Ibu Buka Cerita Bayi Diliwat Skip to main content

Tak Tahu Rupanya Hantar Mengasuh Di Rumah Penagih, Ibu Buka Cerita Bayi Diliwat

Bulan lalu, media sosial kecoh dengan kejadian jenayah tragis apabila seorang bayi lelaki berusia 9 bulan telah ajal diliwat suami pengasuhnya. Allahyarham Afiq Rizqin berkenaan dipercayai telah mengalami sesak nafas setelah mulutnya ditekup oleh suspek.

Dapat call dengar je anak tak sedar…gelap terus satu dunia 

Setelah sekian lama berdiam diri, ibunya Puan Adawiah tampil mendedahkan apa yang sebenarnya berlaku pada hari kejadian. Pada 27 April lalu, dia dan suami dikejutkan dengan satu panggilan telefon daripada pengasuhnya mengatakan Afiq Rizqin dalam keadaan tidak sedar di sebuah pusat perubatan


Tinggal dekat Subang…tapi boleh bawak pergi sampai Sungai Buloh… 

Adawiah awalnya musykil apabila jirannya menghantar bayi tersebut ke pusat perubatan di Sungai Buloh, yang sangat jauh dari kediaman mereka di Lembah Subang. Malah wanita berkenaan juga memberi alasan hampir terlupa untuk menghubunginya dengan lebih awal. Sampai saja di situ, pengasuh tersebut mendakwa suaminya sudah pun cuba melakukan bantuan pernafasan CPR.



Adik tak pernah demam, tapi bila dah tak bergerak macam ni…Mana tak meraung ibu dengan ayah 

Akan tetapi, Afiq Rizqin bertambah lemah esoknya sebelum disahkan kembali ke rahmatullah. Hasil post-mortem mendapati ada kesan koyakan pada lubang najis anaknya akibat perbuatan jijik tersebut. Manakala pasangan suami isteri yang mengasuh itu pula merupakan seorang penagih.




Sumber: kisahdunia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru