Tanya Khabar Pun Tidak, Lelaki Kerja Jauh Terkilan Keluarga Call Hanya Nak Duit Skip to main content

Tanya Khabar Pun Tidak, Lelaki Kerja Jauh Terkilan Keluarga Call Hanya Nak Duit

Sudah menjadi kebiasaan bagi anak lelaki, mereka akan merantau jauh ke tempat lain untuk mencari duit buat keluarga di kampung. Tidak kisah seberat manapun kerja itu, semuanya akan dilakukan agar ibu ayah dan adik-adiknya dapat hidup dengan senang. Walaupun terpaksa merantau dan tinggal berjauhan, mujur sahaja sudah ada kemudahan video call yang boleh dihubungi pada bila-bila masa sekali gus mampu melunaskan rindu di hati.

Bila telefon mesti tanya duit duit duit…Belum pernah saya rasa ditanya khabar 

Meskipun begitu, seorang pemuda ini berhadapan dengan situasi yang sedikit berbeza. Berkorban mencari nafkah untuk menyara keluarga, dia sukar menerima hakikat bahawa segala penat lelah yang sudah dicurahkan umpama tidak dihargai. Mengikut luahan yang dibuat, mereka cuma berbicara tentang wang ringgit sahaja apabila menelefon. Berbeza dengan orang lain yang mungkin akan bergurau senda atau bertanya khabar, lelaki berkenaan langsung belum pernah merasai moment sedemikian rupa.

@gtn2_yudhi981

apa yang harus kuperbuat ya allah ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ™

♬ original sound - S. K seketaris Dewi - CND owner ๐ŸŒธBunda Dewi ๐ŸŒบ

Keluarga anggap kita keluarga bila kita ada duit je 

Sambil mengesat air mata yang sudah bertakung, dia juga menjadi buntu dengan sikap keluarganya sendiri. Sejak dimuat naik, ia sekali gus mengundang sebak di kalangan netizen. Seakan memahami gelodak yang dirasakan, ramai berkongsikan kisah sama di mana diri mereka cuma dianggap keluarga apabila mempunyai wang ringgit.



Sumber: kisahdunia

Comments

Popular Article

JANGAN DICIUM ANAK2 YANG SEDANG TIDUR KERANA ITU SALAH SATU SEBAB ANAK KITA MENJADI DEGIL.

Apabila anak anda nakal kita selalu marahi mereka, bukan marah sebab kita tak suka tapi marah sebab kita takut tejadi apa-apa dekat mereka, tapi nak buat macam mana dah budak mestila degil. Degil-degil itu pun datang dari ayahnya jugak jadi tidak boleh kita berbuat apa-apa, lari sana lari sini tetiba senyap ,lahhh,,dah tidur bawah meja rupanya. kita yang melihat si comel tertidur pula dengan gaya bermacam ragam, aksi comel dan menawan, mesti geram dan ingin menciumnya, tahukah anda bahaya mencium anak ketika sedang tidur. Berikut penerangan ustaz ismail kamus yang mungkin perlu ada tahu. si comel ku. geramm nak cium kan. hmmm. ~ jika Anak-anak degil @ nakal ~ – Sediakan air satu jug – Baca Basmalah 786 kali – Baca surah yasin ayat 72 ูˆَุฐَู„َّู„ْู†َุงู‡َุง ู„َู‡ُู…ْ ูَู…ِู†ْู‡َุง ุฑَูƒُูˆุจُู‡ُู…ْ ูˆَู…ِู†ْู‡َุง ูŠَุฃْูƒُู„ُูˆู†َ “Dan Kami tundukkan binatang-binatang itu untuk mereka, maka sebagiannya mereka tunggangi dan sebagiannya mereka makan” Selesai baca hembus ke air & bagi anak m

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa