(Video) 'Makcik tudung pink tu punca pergaduhan' - Sekumpulan individu bergaduh, budak ambil kesempatan diterajang sampai terpelanting Skip to main content

(Video) 'Makcik tudung pink tu punca pergaduhan' - Sekumpulan individu bergaduh, budak ambil kesempatan diterajang sampai terpelanting

Viral video di media sosial yang menunjukkan sekumpulan individu bergaduh di perkarangan tempat letak kereta yang tidak diketahui punca sebenar kejadiannya. Namun jelas di situ, kesemua yang terbabit tidak memakai pelitup muka dan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0. 

Menurut sumber, kejadian itu berkemungkinan berlaku di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kempas Permai, Johor Bahru, semalam.

Berdasarkan video rakaman penduduk dari tingkat atas, individu-individu terbabit terdahulu dilihat saling bertengkar sambil disaksikan beberapa penduduk lain termasuk kanak-kanak. 

Bagaimanapun keadaan berubah menjadi pergaduhan setelah seorang wanita bertudung merah jambu datang dan terus memukul salah seorang lelaki yang menyebabkan individu lain mengambil kesempatan untuk memukul lelaki terbabit. 

Akibatnya, kedua-dua pihak saling membalas pukulan dan kanak-kanak lain yang berada di tempat kejadian turut mengambil kesempatan memukul mangsa. Salah seorang kanak-kanak lelaki berbaju hitam diterajang tepat di bahagian dada sehingga terjatuh sebelum melarikan diri ke arah lain. 

Dalam masa sama, ada beberapa lelaki cuba meleraikan kedua-dua pihak, tetapi malangnya tidak berdaya kerana kedua-dua enggan berhenti

Video fb1

Video fb2

Sementara itu di media sosial, rata-rata netizen menuding jari terhadap wanita bertudung merah jambu yang menjadi punca pergaduhan tersebut.

"Baju putih tudung pink tu siapa? Buruknyalah perangai, jadi punca orang berbalah ke? Beria sangat gasak orang. Puas hati tengok budak kecik tu kena terajang. Kecik-kecik dah biadab, kalau mati orang yang dipukul tu, tak pasal-pasal jadi pembunuh. Lepas tu menangis," kata Atty Azi. 

"Tudung pink yang mulakan dulu. Kalau masuk dalam lokap, jangan menangis ye makcik," kata Ryzal. 

"Yang tudung pink tu elok check in balai. Pemula pergaduhan fizikal. PDRM tolong angkut semua yang terlibat terutamanya tudung pink. SOP pun dah tak tau ke mana. Dengan tak pakai mask, bergaduh pulak tu. Secara automatik dah bersentuhan. Nanti kalau dah kena Covid-19, menyusahkan orang kat hospital pulak. Kecik-kecik tak nak mati, dah tua bangka menyusahkan orang pulak," kata Muhammad Rashid. 

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS

Comments

Popular Article

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru

Selepas Mencarut Dekat Clkgu Dan Buang Buku, Ada Lagi Satu Rakaman Budak Baru Habls SPM Buat

Apabila tamatnya sesi persekolahan, setiap murid ada cara tersendiri dalam meraikan kebebasan itu. Pada hari terakhir atau biasanya disebut last paper, murid-murid pastinya akan merakam foto kenangan bersama rakan mereka. Malah, ada yang turut menconteng un.iform sekolah mereka dengan pelbagai lukisan, tandatangan dan kata-kata. Dalam minggu ini, kita melihat perangai pelajar selepas SPM yang boleh dikatakan biadap menjadi perbualan masyarakat Internet. Ada pelajar yang menconteng bajunya dengan kata-kata kesat dan ada yang membuang buku di sungai. Saya tak akan bercakap tentang akhlak dan ilmu kerana akhlak sudah ditekankan serta diulas mereka yang lebih layak. Kali ini saya akan membincangkan tentang perbuatan menconteng baju seragam sekolah selepas tamat belajar. Di sekolah saya sendiri ramai yang buat budaya ini. Saya sendiri tidaklah, nanti ibu dan ayah marah sebab buat perkara tak berfaedah. Perbuatan menconteng itu sendiri salah sebenarnya dan itu merupakan antara titik permulaa