10 foto sekitar pernikahan Dayah Zubit, pengasuh Siti Aafiyah Skip to main content

10 foto sekitar pernikahan Dayah Zubit, pengasuh Siti Aafiyah

Sebelum ini pernah tular tentang seorang wanita yang menjaga anak pertama Datuk Seri Siti Nurhaliza. Nama wanita berkenaan ialah Dayah Zubit. Antara yang viral tak lama dulu ialah kebolehannya menyanyikan lagu di satu majlis majikannya itu.

Sejak itu, Dayah Zubit menjadi popular sebagai pengasuh Siti Aafiyah. Malahan, followernya miliknya di laman Instagram juga amat banyak, sudah mencecah 200 ribu.

Dalam perkembangan terkini, sebelum tibanya perintah kawalan pergerakkan yang bermula pada 1 Jun 2021, Dayah Zubit telah pun buat keputusan untuk akhiri zaman solonya.

Dayah yang kini berumur 25 tahun telah selamat disatukan dengan jejaka pilihannya, seorang pemain bola sepak.

Nama suaminya ialah Ridzuan Razali, sorang pemain forward untuk pasukan Terengganu FC.

Majlis nikah secara kecil-kecilan dibuat di sebuah dewan di Sungai Petani, Kedah pada tengah hari Ahad, baru-baru ini.

Dayah ada muatnaik beberapa foto pernikahannya. Ini tulisnya: “Salam semua, Alhamdulillah, assalamualaikum imamku.”



Sempena mengikuti prosedur operasi standard yang ditetapkan, majlis hanya dihadiri family saja. Namun begitu, Dayah telah buat satu siaran live untuk kenalan dan rakan-rakan.

Malahan, Siti Nurhaliza dan Aafiyah juga tak dapat datang untuk merentas negeri. Akan tetapi Dayah ada tunjuk dia sempat buat video call dengan Aafiyah sebelum majlis.

Sempena perkahwinan Dayah Zubit, Siti Nurhaliza serta suaminya Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau Datok K telah menaja baju pernikahan hasil rekaan fashin designer terkenal iaitu Rizman Razaini.

Ternyata Dayah Zubit amat gembira dengan busana rekaan Rizman Ruzaini yang amat cantik itu.

“Tak tahu nak cakap macam mana, speechless. Cantik sangat baju ni. Macam tak percaya. Thank you so much Mak Iti dan Dato sebab beri hadiah ini. Saya amat menghargainya. Tak boleh move on cantik sangat. Ada terfikir layak ke pakai, sebab memang cantik.”


Jom layan beberapa gambar pasangan pengantin baru ini.


Memang secocok sekali mereka berdua ini, semoga bahtera perkahwinan akan berkekalan dan bahagia selalu.

Sumber: newstel

Comments

Popular Article

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru

Selepas Mencarut Dekat Clkgu Dan Buang Buku, Ada Lagi Satu Rakaman Budak Baru Habls SPM Buat

Apabila tamatnya sesi persekolahan, setiap murid ada cara tersendiri dalam meraikan kebebasan itu. Pada hari terakhir atau biasanya disebut last paper, murid-murid pastinya akan merakam foto kenangan bersama rakan mereka. Malah, ada yang turut menconteng un.iform sekolah mereka dengan pelbagai lukisan, tandatangan dan kata-kata. Dalam minggu ini, kita melihat perangai pelajar selepas SPM yang boleh dikatakan biadap menjadi perbualan masyarakat Internet. Ada pelajar yang menconteng bajunya dengan kata-kata kesat dan ada yang membuang buku di sungai. Saya tak akan bercakap tentang akhlak dan ilmu kerana akhlak sudah ditekankan serta diulas mereka yang lebih layak. Kali ini saya akan membincangkan tentang perbuatan menconteng baju seragam sekolah selepas tamat belajar. Di sekolah saya sendiri ramai yang buat budaya ini. Saya sendiri tidaklah, nanti ibu dan ayah marah sebab buat perkara tak berfaedah. Perbuatan menconteng itu sendiri salah sebenarnya dan itu merupakan antara titik permulaa