Dengki Berniaga, Wanita Derita Disantau – “Perut Tiba-Tiba Busung, Sesak Nafas” Skip to main content

Dengki Berniaga, Wanita Derita Disantau – “Perut Tiba-Tiba Busung, Sesak Nafas”

Demi tutup periuk nasi pesaing dalam business, segelintir pihak yang tidak berhati perut sanggup buat apa sahaja. Meskipun dah masuk 2021, sihir perniagaan yang tidak asing lagi dalam masyarakat Melayu tetap berleluasa atas dasar dengki lihat kejayaan orang lain.

Andai masa boleh diputar…tak nak jumpa orang yang khianat aku 

Dugaan demi dugaan dilalui oleh wanita ini akibat ‘diganggu’ sejak tahun 2019. Menurut Puan Juliza bukan saja kesihatan dirinya yang terjejas, malah staf, adik serta anak buahnya yang masih kecil turut terkena tempias. Antara peristiwa mistik yang pernah dilaluinya adalah perut tiba-tiba membusung.

@_julizz

Andai masa boleh Di putar Aku tak nak jumpa org yg kianat Aku..

♬ original sound - Nadya Mahdi

Lepas dah baik, dihantarnya pula santau…hidup down tak boleh keluar berniaga langsung 

Belum sempat menarik nafas lega daripada kejadian itu, pengusaha butik ini turut maklumkan dia terkena buatan orang pula. Akibatnya gangguan yang seolah tiada henti, dia pernah terpaksa lupakan niat untuk bekerja mencari rezeki. Malah, dia juga tidak sangka video tersebut menjadi tular dengan mengumpul lebih 6 juta tontonan di aplikasi TikTok

@_julizz

Part ni aku x tahan sakit..dada sakit sukar bernafas..aku down gila waktu ni 😭 dh biasa keluar berniaga Tp ape pn tak leh buat..

♬ original sound - Julizz

@_julizz

Terima kasih utk 50k follower yg sy tak terjangka 😭😭😭 semoga semuanya berakhir dgn bahagia. Sy bukan siapa2 hnya hamba Allah yg x pnya apa2 🥺

♬ original sound - vinn

Jangan terlampau iri hati & dengki kerana boleh rosakkan hati.. 

Mengulas lanjut kepada pihak Kisah Dunia, ibu kepada 2 anak ini berharap dalang sebalik perbuatan terkutuk ini kembali semula pada Yang Maha Esa. Puan Juliza juga sarankan orang ramai agar berhati-hati dengan ancaman sihir ini, terutamanya para peniaga. 

Untuk pelaku, berhentilah buat perbuatan syirik & ingat kekuasaan Allah. Semua rezeki kita milik Allah. Hati-hati, sihir ni berleluasa di mana-mana & mereka yang mempunyai perniagaan berisiko untuk kena..

Sumber: kisahdunia

Comments

Popular Article

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru

Selepas Mencarut Dekat Clkgu Dan Buang Buku, Ada Lagi Satu Rakaman Budak Baru Habls SPM Buat

Apabila tamatnya sesi persekolahan, setiap murid ada cara tersendiri dalam meraikan kebebasan itu. Pada hari terakhir atau biasanya disebut last paper, murid-murid pastinya akan merakam foto kenangan bersama rakan mereka. Malah, ada yang turut menconteng un.iform sekolah mereka dengan pelbagai lukisan, tandatangan dan kata-kata. Dalam minggu ini, kita melihat perangai pelajar selepas SPM yang boleh dikatakan biadap menjadi perbualan masyarakat Internet. Ada pelajar yang menconteng bajunya dengan kata-kata kesat dan ada yang membuang buku di sungai. Saya tak akan bercakap tentang akhlak dan ilmu kerana akhlak sudah ditekankan serta diulas mereka yang lebih layak. Kali ini saya akan membincangkan tentang perbuatan menconteng baju seragam sekolah selepas tamat belajar. Di sekolah saya sendiri ramai yang buat budaya ini. Saya sendiri tidaklah, nanti ibu dan ayah marah sebab buat perkara tak berfaedah. Perbuatan menconteng itu sendiri salah sebenarnya dan itu merupakan antara titik permulaa