“Susu Boleh Jual, Tapi Botol Tak” – Lana Nodin Luah Geram Section Kedai Ditutup Skip to main content

“Susu Boleh Jual, Tapi Botol Tak” – Lana Nodin Luah Geram Section Kedai Ditutup

Selaras dengan pelaksanaan PKP atau lockdown sejak awal Jun lalu, banyak aktiviti dan SOP telah diperketatkan demi memutuskan rantaian jangkitan pandemik Covid-19. Namun begitu, ada sesetengah daripadanya didakwa menyusahkan urusan orang ramai pula seperti pelakon Lana Nodin baru-baru ini.

Pampers dengan susu boleh jual…tapi botol susu anak tak boleh? 

Sebaik pulang daripada sebuah pasaraya semalam, pelakon drama ‘Aku Yang Kau Gelar Isteri’ ini meluahkan rasa terkilan tentang isu beberapa bahagian ditutup menerusi IG Story miliknya semalam. Barangan seperti botol susu dan extension plug menurutnya adalah antara keperluan sepanjang di rumah sepanjang PKP ini, namun dukacitanya ia tidak boleh dibeli sekali gus memberi kesukaran terutamanya kepada mereka yang dalam kecemasan.

Tahun lepas PKP boleh saja beli semua barang…tujuan buat video sekadar ingin penjelasan 

Lana Nodin turut akui kenapa SOP sebegini dilaksanakan sedangkan langsung tiada isu sebegini semasa PKP 1.0 tahun lepas. Justeru, dia menjelaskan tujuan video itu dibuat adalah hanyalah sekadar ingin menuntut penjelasan munasabah di sebaliknya.

Tak semua barang boleh beli online…alkohol boleh pula beli? 

Sebagai seorang ibu, Lana mengakui prosedur kali ini lebih rumit daripada sebelumnya lebih-lebih lagi apabila ia melibatkan barang keperluan penting di rumah. Dia turut terkilan mengenangkan nasib orang-orang tua apabila terpaksa berhadapan situasi sebegini.

Sumber: kisahdunia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru