'Tiada seorang pun yang bantu suami saya' - Pelanggan ditembak Security Guard sebab cuba masuk ke bank tanpa memakai pelitup muka Skip to main content

'Tiada seorang pun yang bantu suami saya' - Pelanggan ditembak Security Guard sebab cuba masuk ke bank tanpa memakai pelitup muka

Seorang pelanggan yang cuba masuk ke bank tanpa memakai pelitup muka, ditembak oleh pengawal keselamatan dalam kejadian yang berlaku di Bank of Baroda, Bareilly, Uttar Pradesh, India. 

Pelanggan berkenaan yang bernama Rajesh Kumar, cuba masuk ke bank tersebut pada jam 11.30 pagi, Jumaat, 25 Jun 2021 sebelum didatangi oleh pengawal keselamatan, Keshav Prasad Mishra, yang menghalangnya dari masuk sehingga berlaku pertengkaran di antara mereka. 

Rajesh dikejarkan ke hospital, manakala Keshav telah ditahan polis untuk siasatan. Dalam keterangan, kepada polis, Keshav menegaskan dia terpaksa melepaskan tembakan kerana mangsa cuba masuk ke bank itu secara paksaan. 

Sementara itu, isteri Rajesh, Priyanka memaklumkan, suaminya pergi ke bank tersebut untuk memperbaharui buku akaun bank.

"Suami saya pergi ke bank itu untuk memperbaharui buku akaun bank. Dia tidak memakai pelitup muka dan tidak dibenarkan masuk. 

"Tidak beberapa lama kemudian, dia kembali dengan memakai pelitup muka. Tetapi pengawal keselamatan yang sama sekali lagi tidak membenarkan dia masuk kerana waktu itu adalah waktu makan pagi," katanya. 

Maka tercetuskan pertengkaran di antara mangsa dan pengawal keselamatan itu sehingga menyebabkan Rajesh ditembak. 

"Tidak ada seorang pun kakitangan bank yang membantu suami saya. Saya dihubungi oleh anak perempuan yang memaklumkan mengenai kejadian itu. Saya terus bergegas ke bank tersebut dan mendapati suami saya terbaring di lantai tanpa diberi sebarang bantuan. Saya sendiri yang membawanya ke hospital dengan menaiki perkhidmatan beca," katanya. 

Sumber: Daily Star

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru