(Video) 'Sumpah demi Allah, Wani just bergurau & tak bermaksud nak kutuk negeri Johor' Skip to main content

(Video) 'Sumpah demi Allah, Wani just bergurau & tak bermaksud nak kutuk negeri Johor'

Media sosial sepatutnya dimanfaatkan dengan berkongsi perkara yang baik, malangnya masih ada segelintir yang kemaruk perhatian berkongsikan perkara yang mendatangkan kemarahan dan menyakit hati orang lain dengan sengaja. 

Terbaru, seorang wanita memuat naik video di Instagram dengan secara terbuka menghina rakyat Johor, mengundang kemarahan netizen khususnya mereka yang berasal dari negeri tersebut. 

Dalam video berdurasi 13 saat itu, wanita yang dikenali sebagai Wani berkata, "Bestnya kat Johor, ada donut kat tepi jalan. Seronoknya, boleh makan bhai kalau lapar. Mesti orang Johor tak puasa kan? Macam babi je Johor ni, Johor sial...".

Akibatnya, ramai yang tidak berpuas hati dengan kata-katanya itu lalu bertindak mengecam Wani di Instagram. Sedar video tersebut telah mengundang kemarahan ramai, Wani bertindak memadamkan video tersebut dan tampil memohon maaf. 

"Wani nak minta maaf sangat-sangat pada warga Johor yang terasa pasal Wani kutuk negeri korang, pasal Wani kutuk negeri Johor tu.. Tapi sumpah demi Allah, Wani memang tidak bermaksud nak kutuk pun sebenarnya. Wani just bergurau je cakap macam tu. At the end of story tu Wani cakap gurau je. 

"So.. but still salah Wani, Wani minta maaf dan memang salah Wani pun. So harap korang tak terasa, kita kosong-kosong tau. Sorry korang, sorry orang Johor," katanya. 

Bagaimanapun, reaksi netizen di media sosial masih tidak dapat menerima perbuatannya itu dan tidak mengambil iktibar dari kejadian-kejadian seumpama itu yang pernah berlaku sebelum ini. 

"Lagi tak ambil iktibar dari apa y ang berlaku dengan si Ryzal tu. Sebab mulutlah makan diri sendiri. Jangan kacau negeri orang kalau nak hidup aman damai," tulis Reyna (bukan nama sebenar). 

"Gurau pun kena pakai otak dik. Gurau pasal keluarga you, tak kisah. Ini dah menghina seluruh orang Johor. Tunggu kena reman baru ada akal," tulis Astra (bukan nama sebenar). 

"Memang musim menghina budaya dan negeri ke tahun ni? Aku sumbat dalam mulutt kau dengan ekzos RXZ baru kau tau!" tulis Sage (bukan nama sebenar). 

"Bahasa menunjukkan keperibadian hidup dia. Hasil didikan tu yang keluar bahasa macam t u. Ayat babi sial bodoh tak boleh lepas dari hidup seharian budak ni. Mungkin mak bapak budak ni tak berkesempatan untuk didik dari segi adab bercakap atau mak bapak dia pun bahasa macam budak ini juga," tulis Jett (bukan nama sebenar). 

Sumber: Facebook Info Roadblock JPJ/POLIS

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru