Belum Merasa Hamil, Wanita Nangis Di Live Ditanya “Tak Teringin Ke Nak Anak?” Skip to main content

Belum Merasa Hamil, Wanita Nangis Di Live Ditanya “Tak Teringin Ke Nak Anak?”

Soal anak menjadi perbincangan sensitif khususnya bagi pejuang garis dua yang sudah lama berkahwin. Tidak perlu menunggu sampai 10 tahun, hatta yang belum merasa rezeki hamil selepas 24 bulan pernikahan pun pasti akan mula tertekan. Tambah lagi jika wujuda asakan daripada orang sekeliling.

Aku buat live ada yang tanya “Tak teringin ke nak anak?” 

Namun bagi seorang wanita bernama Atierah Zulfathie ini, seorang netizen yang tidak dikenali telah mengajukan soalan sensitif berbunyi “tak teringin ke nak anak?” kepadanya. Meskipun nampak tabah, dia gagal menahan kesedihan lalu menangis di sesi IG Live terbabit

Perempuan mana tak nak pregnant? Kehidupan aku yang sekarang, aku bersyukur 

Untuk pengetahuan, sebelum ini dia dan suaminya Apit Johari telah berkahwin pada tahun 2019. Sejak itu, mereka masih belum dikurniakan sebarang zuriat namun tetap bersyukur kerana sesungguhnya masih banyak rezeki lain yang diberikan Allah. Andai ada yang tidak suka dengan dirinya, dia tidak kisah jika pengikut mahu unfollow daripada asyik melemparkan persoalan berbaur mengguris hati

@bebytoratora

maaf ❤️❤️follow ig beby_toratora nak tngok aku mkan lagi

♬ original sound - PecintaSholawatan

Aku pun TTC dah 6 tahun…Perempuan mana tak nak anak? 

Meraih 300 ribu jumpah tontonan, tangisan Atierah membuatkan netizen sama-sama menjadi sebak. Selain berkongsikan perasaan sebagai wanita TTC, mereka mendoakan moga wanita ini akan merasai kehamilan suatu hari nanti.




Sumber: kisahdunia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru