“Masa muda dulu menyesal tak?” Kurang Ajar & Biadab Dengan Warga Emas, Usahawan Ini Buat Netizen Meluat Skip to main content

“Masa muda dulu menyesal tak?” Kurang Ajar & Biadab Dengan Warga Emas, Usahawan Ini Buat Netizen Meluat

Nama usahawan yang juga influencer secara tiba-tiba menjadi sebutan netizen selepas sebuah video beliau ‘menasihati’ dengan nada yang biadab seorang warga emas tular di media sosial.

Video tular berkenaan dikatakan dimuat naik sendiri oleh usahwan tersebut di Insta Stories akaun peribadi miliknya sebelum dipadam.

Namun, video berkenaan sempat disimpan oleh pengikutnya.

“Masa muda dahulu, menyesal tak tidak buat betul-betul? Masa muda dahulu menyesal tak banyak main? Korang bila tua nanti baru nak menyesal ke?” antara ‘nasihat’ yang keluar dari mulutnya.

“Pernah tak you all wish one day, tak kisah la agama you pray to God, “God show me the way how I want to change my life”. Pernah tak? What if TODAY is the God send me?” tambah usahawan tersebut.

Rata-rata netizen langsung tidak setuju dengan cara individu itu bercakap yang seolah-olah memperkecilkan golongan yang hidup susah, lagi-lagi video itu dirakam di Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur.

“Kau takde dalam 64 tahun perjalanan hidup dia, so jangan tanya menyesal ke tak dulu. Mungkin hari yang dia jumpa kau tu hari yang dia paling menyesal. Adab jaga bro.”

“If my dad kena malukan macam ni pastu kena record i swear to god neraka jahanam tempat kau bodoh sial biadap nak mampos”

“Bro @carlsamsudin menyesal tak ko dilahirkan sempurna tapi takda otak cakap dekat orang tua macam tu? Menyesal tak kalau suatu hari nanti in future orang buat kau macam tu perangai kau harini? Menyesal tak? In future you never know bro.”

“Sekarang kau kaya duit tapi miskin adab. Satu hari nanti aku doakan kau miskin duit pulak. Masatu baru kau boleh kaya dengan adab. Imagine kalau orang cakap dengan parents kau macam tu. Kau koyak tak”

“Semoga perniagaan carlsamsudin lingkup di atas keriakannya. supaya dia rasa menyesal di kemudian hari. supaya influencer di masa akan datang tanya dia balik “pakcik menyesal tak jadi bodoh waktu muda?”

Sehingga kni, tiada sebarang kenyataan dikeluarkan oleh usahawan tersebut berkenaan insiden berkenaan

Sumber: yoy

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru