Siap Goyang Tunggu Traffic Light, Pemuda ‘Hitam Manis’ Jadi Fenomena Di TikTok’ Skip to main content

Siap Goyang Tunggu Traffic Light, Pemuda ‘Hitam Manis’ Jadi Fenomena Di TikTok’

Memang tak dinafikan, aplikasi TikTok sekarang semakin menjadi pilihan sebagai medium untuk berkongsi pelbagai jenis video. Tak kiralah sama ada berguna untuk pendidikan atau sebagai hiburan dalam kehidupan seharian. Tapi tak sangka pula satu rakaman yang sempat diambil secara spontan ini menjadi tular.

Sempat menari kecil waktu bonceng motorsikal dengan kawan…Aksi sporting dapat perhatian 

Menerusi rakaman berdurasi kurang 10 saat tersebut, seorang pemuda yang sedang membonceng rakannya dilihat menari kecil sambil tersenyum tatkala mendengar lagu dari sebuah kereta disebelahnya. Tanpa disangka-sangka aksi sporting lelaki berkulit hitam manis di traffic light berkenaan telah meraih lebih 2 juta tontonan.

@ayah_amin

#fypdoang

♬ original sound - Ayah_abdi

Dia punya aura manis, yang lelaki pun suka tengok…Tengok senyuman dia habis melting 

Bukan cuma perempuan, malah lelaki juga mengakui pemuda berkenaan seperti mempunyai satu ‘aura’ tersendiri yang mampu buat orang tertarik dengannya. Dalam pada itu, semakin ramai pengguna TikTok merakam parodi berinspirasikan video asal jejaka tersebut.



@ceopakteh

Ni ke yang viral tu 🤔 Abg try je 😂 @fazrenlebor #fypシ #xyzbca #viral #viralfyp2021 #fypdongggggggg #fypsounds #TDbff #kitaupsamasama

♬ bunyi asal - user5455364843264 - nana________

@irfanz_gomen

Tak sama macam original tapi cuba laaa 😂✨ #tiktokmalaysia #foryourpage #hidupgomen @cikjenny @ariff_mexx

♬ bunyi asal - user5455364843264 - nana________

Habis orang pergi cari akaun media sosial peribadi pulak 

Meskipun video tersebut sudah beberapa kali dimuat naik kembali oleh orang lain, namun ia masih lagi mendapat jumlah tontonan yang agak banyak. Rata-rata mengakui banyak kali mengulang tayang rakaman berkenaan kerana tertarik dengan senyuman manis jejaka tersebut. Malah akaun Facebook serta Instagram peribadi jejaka tersebut turut menjadi perhatian.


Sumber: kisahdunia

Comments

Popular Article

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru

Selepas Mencarut Dekat Clkgu Dan Buang Buku, Ada Lagi Satu Rakaman Budak Baru Habls SPM Buat

Apabila tamatnya sesi persekolahan, setiap murid ada cara tersendiri dalam meraikan kebebasan itu. Pada hari terakhir atau biasanya disebut last paper, murid-murid pastinya akan merakam foto kenangan bersama rakan mereka. Malah, ada yang turut menconteng un.iform sekolah mereka dengan pelbagai lukisan, tandatangan dan kata-kata. Dalam minggu ini, kita melihat perangai pelajar selepas SPM yang boleh dikatakan biadap menjadi perbualan masyarakat Internet. Ada pelajar yang menconteng bajunya dengan kata-kata kesat dan ada yang membuang buku di sungai. Saya tak akan bercakap tentang akhlak dan ilmu kerana akhlak sudah ditekankan serta diulas mereka yang lebih layak. Kali ini saya akan membincangkan tentang perbuatan menconteng baju seragam sekolah selepas tamat belajar. Di sekolah saya sendiri ramai yang buat budaya ini. Saya sendiri tidaklah, nanti ibu dan ayah marah sebab buat perkara tak berfaedah. Perbuatan menconteng itu sendiri salah sebenarnya dan itu merupakan antara titik permulaa