Bagi Alasan Baby Mengidam, Wanita Merajuk Suami Enggan Layan Beli Kereta Mewah Skip to main content

Bagi Alasan Baby Mengidam, Wanita Merajuk Suami Enggan Layan Beli Kereta Mewah

Dahulunya kisah sepasang pengantin muda ini pernah tular di media sosial. Pada hari bahagia mereka, si suami tanpa disangka-sangka telah membuat kejutan dengan menghadiahkan isterinya sebuah kereta mewah yang dibeli secara cash.

Ajak suami pergi ‘usha’ kereta mewah…Dah banyak hari mengidam 

Kini selepas hampir 7 bulan usia perkahwinan, wanita yang dikenali sebagai Ayunie itu telah pun hamil. Menerusi satu perkongsian di TikTok, usahawan muda berkenaan dilihat berkunjung ke sebuah premis penjualan kereta. Siapa sangka, ketika itu dia memberi alasan lucu kononnya sedang mengidam untuk memiliki sebuah lagi kereta mewah


Suami tak setuju beli, puas pujuk dan merayu…Lepas berjam-jam Yuni merajuk 

Walau bagaimanapun, si suami yang bernama Weldan tidak bersetuju dengan permintaan Ayunie tersebut. Dalam pada itu, wanita berkenaan berkali-kali mengatakan bukan dirinya yang mengidam tapi bayi dalam kandungan. Gara-gara ‘taktik’ tersebut tidak berjaya, ibu hamil itu terus merajuk di dalam kereta.

@ayunieso24

Please uolss tlg yuni , dia cabar yuni dapat 100k like baru dia nak beli 😭😭 yuni mengidam sangat 😭😭😭 #fyp

♬ [Animals and dishes] Cute BGM - Sound Owl

Baby belum lahir dah kena fitnah, sabar jelah…Kalau orang mengidam memang macam ni 

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terkejut dengan permintaan wanita tersebut yang disifatkan high level. Selain itu, ramai juga sempat berseloroh kononnya nak sentuh kereta mewah sebegitu belum mampu. Secara keseluruhannya, rakaman tersebut telah meraih lebih 300 ribu jumlah tontonan.



Sumber: kisahdunia

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru