Kisah Wanita Yang Berjaya Simpan RM3,000 Sebulan Selepas Buat 4 Langkah Ini Skip to main content

Kisah Wanita Yang Berjaya Simpan RM3,000 Sebulan Selepas Buat 4 Langkah Ini

Perkongsian daripada Tuan Faizul Ridzuan, seorang sifu hartanah ini sangat awesome untuk diamalkan kepada anda yang masih tidak dapat menyelesaikan hutang yang banyak. Tidak dinafikan ramai yang berdepan dengan masalah kewangan, lebih-lebih lagi di musim pandemik ini.

Tuan Faizul Ridzuan telah berjumpa dan memberikan konsultansi atau khidmat nasihat kepada wanita yang mempunyai masalah komitmen pinjaman yang terlalu tinggi.

Tuan Faizul Ridzuan strukturkan semula kewangan beliau, dan antara hasilnya adalah: Wanita ini mampu untuk simpan lebih RM3,000 setiap bulan. Padahal sebelum ini langsung tidak mempunyai kemampuan untuk menyimpan langsung.

Apa lagi hasil yang lain?

Komitmen bulanan beliau turun kepada RM2,050 daripada RM5,000 sebulan. Penurunan yang agak drastik iaitu sekitar 60%.

Kurangkan kadar faedah pinjaman yang beliau ambil daripada 18% setahun kepada 4.5% setahun.

Paling menyeronokkan, wanita itu kini mampu untuk membeli beberapa buah hartanah bagi tujuan pelaburan.

Sebelum ini beliau pernah cuba minta pinjaman untuk membeli rumah bernilai RM600,000, tetapi gagal kerana komitmen bulanannya terlalu tinggi.

Apakah tindakan dan strategi magik Tuan Faizul Ridzuan gunakan untuk membantu wanita tadi?

Selepas baca perkongsiannya, tak rasa pun teknik yang dikongsikan itu sebagai magik atau susah sangat untuk dibuat.

Ia melibatkan asas kewangan yang simple tetapi padu.

Apa Yang Tuan Faizul Ridzuan Suruh Wanita Tersebut Lakukan?

1. Habiskan bayar untuk pinjaman yang mempunyai kadar faedah yang tinggi.

2. Jika tidak mampu, tukar dengan kadar faedah yang lebih rendah.

3. Dalam kes wanita ini, Tuan Faizul Ridzuan suruh beliau refinance hartanah yang sedia ada dan gunakan duit itu untuk bayar semua hutang-hutang dan pinjaman yang menyusahkan.

4. Cuba teka hutang-hutang apa? Jawapannya: Kad kredit, pinjaman peribadi dan juga pinjaman kereta.

Comments

Popular Article

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Dalam Tempoh PKPB Di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya

Umum mengetahui pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sudah pun dijalankan Memandangkan kes wabak Covid-19 yang semakin meningkat di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pelbagai prosedur operasi standard (SOP) telah ditetapkan sepanjang tempoh PKPB ini. Kerajaan telah menetapkan bahawa perjalanan merentas daerah dan negeri juga adalah dilarang bagi mengelakkan penularan wabak tersebut. Dalam pada itu, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) juga bersetuju untuk membenarkan maksimum 10 peratus pekerja daripada 6 tugasan yang disenaraikan untuk berada di pejabat mulai 22 Oktober ini. Antara tugasan yang dibenarkan ialah melibatkan perakaunan, kewangan, pentadbiran, perundangan, perancangan serta teknologi maklumat dan komunikasiI (ICT). Mereka yang berada di pejabat pula dihadkan berkerja selama 4 jam sahaja bermula jam 10 pagi sehingga 2 petang untuk 3 hari seminggu. Bagi majikan, mereka hanya perlu me

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru