Kisah Wanita Yang Berjaya Simpan RM3,000 Sebulan Selepas Buat 4 Langkah Ini Skip to main content

Kisah Wanita Yang Berjaya Simpan RM3,000 Sebulan Selepas Buat 4 Langkah Ini

Perkongsian daripada Tuan Faizul Ridzuan, seorang sifu hartanah ini sangat awesome untuk diamalkan kepada anda yang masih tidak dapat menyelesaikan hutang yang banyak. Tidak dinafikan ramai yang berdepan dengan masalah kewangan, lebih-lebih lagi di musim pandemik ini.

Tuan Faizul Ridzuan telah berjumpa dan memberikan konsultansi atau khidmat nasihat kepada wanita yang mempunyai masalah komitmen pinjaman yang terlalu tinggi.

Tuan Faizul Ridzuan strukturkan semula kewangan beliau, dan antara hasilnya adalah: Wanita ini mampu untuk simpan lebih RM3,000 setiap bulan. Padahal sebelum ini langsung tidak mempunyai kemampuan untuk menyimpan langsung.

Apa lagi hasil yang lain?

Komitmen bulanan beliau turun kepada RM2,050 daripada RM5,000 sebulan. Penurunan yang agak drastik iaitu sekitar 60%.

Kurangkan kadar faedah pinjaman yang beliau ambil daripada 18% setahun kepada 4.5% setahun.

Paling menyeronokkan, wanita itu kini mampu untuk membeli beberapa buah hartanah bagi tujuan pelaburan.

Sebelum ini beliau pernah cuba minta pinjaman untuk membeli rumah bernilai RM600,000, tetapi gagal kerana komitmen bulanannya terlalu tinggi.

Apakah tindakan dan strategi magik Tuan Faizul Ridzuan gunakan untuk membantu wanita tadi?

Selepas baca perkongsiannya, tak rasa pun teknik yang dikongsikan itu sebagai magik atau susah sangat untuk dibuat.

Ia melibatkan asas kewangan yang simple tetapi padu.

Apa Yang Tuan Faizul Ridzuan Suruh Wanita Tersebut Lakukan?

1. Habiskan bayar untuk pinjaman yang mempunyai kadar faedah yang tinggi.

2. Jika tidak mampu, tukar dengan kadar faedah yang lebih rendah.

3. Dalam kes wanita ini, Tuan Faizul Ridzuan suruh beliau refinance hartanah yang sedia ada dan gunakan duit itu untuk bayar semua hutang-hutang dan pinjaman yang menyusahkan.

4. Cuba teka hutang-hutang apa? Jawapannya: Kad kredit, pinjaman peribadi dan juga pinjaman kereta.

Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Pagi Baru Saja Beli Pregnancy Test, Wanita Terkejut Malam Terus Lahirkan Anak

Anak adalah anugerah yang paling terindah buat setiap ibu bapa. Walau bagaimanapun, di luar sana ramai sekali pasangan yang belum dikurniakan rezeki menimang zuriat sendiri. Malah ada yang sudah berusaha melakukan segala cara selama bertahun-tahun. Anugerah terindah di akhir tahun yang tak disangka-sangka  Samalah juga dengan situasi yang dialami sepasang suami isteri ini apabila masih lagi belum mempunyai anak meskipun sudah menikah selama 10 tahun. Namun kisah seterusnya cukup luar biasa apabila wanita berkenaan hanya sedar tentang kehamilannya ketika kandungan sudah pun mencecah 9 bulan. @raangju.l anugerah terindah diakhir tahun yg ga disangka²🥺😇makasih buat @bidanzulfa sudah membantu persalinanku# masyaallahtabarakallah❤️🥰 # pejuanggarisdua ♬ original sound - Elita Kurnia Pagi beli pregnancy test, petang rasa perut memulas dan malam terus melahirkan  Menerusi satu video di TikTok Bidan Zulfa, terdahulu kliennya itu sempat membeli satu pregnancy test pada awal pagi dan

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari