Omza Malaysia Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2021

Datin Almy Tegas Takkan Benarkan Anak Divaksin-“Mereka Bukan Bahan Uji Kaji”

Pengumuman kerajaan tentang pemberian vaksin khas kepada golongan kanak-kanak di bawah umur 12 tahun nyata mendapat respon bercampur baur daripada masyarakat. Segelintir ibu bapa memandang usaha berkenaan sebagai perlindungan daripada Covid-19, namun ada yang masih risau risiko lain terhadap anak mereka. Selebriti Datin Almy Nadia bersama suami juga sempat berkongsikan bantahan Anak saya bukan tempat untuk uji kaji…Sorry saya emosi bab ni  Menerusi Instagram aktres berkenaan, beliau sempat memohon maaf kerana terlalu emosi bersuara mengenai hal tersebut. Orang dewasa yang mengambil vaksin pun mengalami kesan buruk, apalagi kanak-kanak nanti meskipun kadar dos telah dikurangkan. Memikirkan kemungkinan yang bakal terjadi, wanita berusia 35 tahun tegas tidak akan membenarkan anak-anaknya menerima injection terbabit. Belum sesuai kot…Kesan dia terlalu kuat untuk kanak-kanak  Menurut Datuk Fizz Fairuz pula, mungkin ini bukan masa yang sesuai kerana dikhuatiri kesannya jauh lebih memudaratka

“Tunduk la sikit..” – Bakal pengantin ditegur jalan melulu depan orang tua

Apabila berdepan golongan lebih berusia, seseorang itu telah diajar untuk melayani mereka dengan sebaiknya. Apatah lagi jika mereka menjadi tetamu di rumah, jangan sesekali lupa bagi menunjukkan sikap sopan santun. Namun, seorang wanita ini ditegur netizen selepas dilihat berjalan ‘melulu’ di hadapan tetamu tanpa menundukkan sedikit badan sebagai tanda hormat dipercayai ketika melangsungkan majlis pertunangannya. Menerusi satu posting di aplikasi TikTok, video berdurasi 18 saat itu memaparkan wanita tersebut yang mengenakan persalinan berona keemasan keluar dari sebuah bilik sebelum berjalan ke ruang tamu. Selain meraih 473,100 tontonan, video berkenaan dihujani teguran warganet yang kurang senang melihat bakal pengantin tersebut dengan mengatakan sudah pasti ada ‘mata-mata’ yang memandangnya ketika itu. Tunduk la sikit Tetamu duduk bawah kiri kanan Post untuk kenangan, sekali dapat kecaman… Masa ni banyak mata pandang awak! Bagaimanapun, menerusi kapsyen posting terbabit, wanita itu m

Dituduh kereta pun pinjam, lelaki tunjuk duit RM1.4 juta bersusun dalam almari

Tindakan seorang lelaki ‘menayang’ sejumlah koleksi wang miliknya yang disimpan di dalam sebuah almari mengundang perhatian warganet di media sosial. Seorang pengguna laman Twitter, @theblacktopguy berkongsi satu video daripada TikTok lelaki berkenaan yang melabel tindakan menunjuk-nunjuk itu tiada ‘class’ dan terlalu tipikal meskipun bergelar orang kaya. Most rich Malays have no class at all. Banyak cara lain yang lebih berhemah dan professional untuk counter soalan tu tapi cara ni juga dia nak. Typical rich Malays... well... bukan benda baru.🤷‍♂️ Pernah tengok Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg dan lain-lain buat macam ni?🤔 pic.twitter.com/kGY8zQXHi7 — TheBlackTopGuy (@theblacktopguy) October 28, 2021 “Most rich Malays have no class at all. Banyak cara lain yang lebih berhemah dan professional untuk counter soalan tu tapi cara ni juga dia nak. “Typical rich Malays… well… bukan benda baru. Pernah tengok Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg dan lain-lain buat macam ni?,” tul

lsteri Comel dan Cantik Sanggup Urus Suami yg Strok, Tapi Ada Sesuatu yg Netizen Perasan

“Saya percaya Allah tidak akan menguji di luar kemampuan hamba-Nya dan saya cuba kuat kerana tahu ramai lagi di luar sana yang lebih dahsyat ujiannya,” kata ibu dua anak, Syazwani Adnan. Syazwani, 27, dari Taman Rambai, di sini, memberi reaksi itu ketika diminta berkongsi pengalamannya menjaga suami, Shahrul Liza, 28, yang mengalami str0k sebelah kanan badan dan kini tidak dapat bertutur. Kisah Syazwani tular di laman sosial selepas memuat naik video di TikTok mengenai rutinnya menguruskan suami. Dan kesungguhan serta kesetiaannya terhadap Shahrul turut mendapat pujian netizen. Bercerita lanjut, Syazwani berkata, dia dan Shahrul sudah berumah tangga sejak lima tahun lalu dengan sebelum ini, suaminya itu yang menjadi tulang belakang keluarga. Bagaimanapun, segala-galanya berubah selepas Shahrul diserang str0k selepas terjatuh di tandas pejabat pada 3 Ogos lalu menyebabkan Syazwani perlu mengambil alih tugas menguruskan keluarga. “Suami saya tidak mengalami simptom kerana pagi sebelum ke

Jurumekap kongsi video Intan Ladyana, ‘baby bump’ buat ramai teruja

Meskipun tidak mengiyakan atau menidakkan berhubung dakwaan berbadan dua, aktres Intan Ladyana seolah-olah terbuka untuk berkongsi mengenai perubahan fizikalnya ketika ini. Ia selepas seorang jurumekap yang dikenali sebagai Adek Wan memuat naik satu video di aplikasi TikTok memaparkan pelakon berusia 39 tahun itu sedang disolek sehingga mengundang perhatian ramai Namun, warganet bukanlah memberi fokus kepada teknik solekan itu sebaliknya lebih tertarik memandang bahagian perut Intan atau nama penuhnya Intan Nurladyana Mohamat Yahaya. Meninjau ke ruangan komen, video yang meraih 431,000 tontonan itu menerima komen warganet yang rata-rata teruja menegur pelakon tersebut dikatakan memiliki ‘baby bump’. Selain meluahkan rasa syukur, mereka turut mengucapkan tahniah kepada pelakon drama Bougainvillea atas kurniaan rezeki zuriat sulung yang bakal dilahirkan tidak lama lagi. Alhamdulillah rezeki “Dah minta izin sebelum rakam” “Memang mengandung la”.. bukan lakonan Intan mendirikan rumah tangg

Gara2 seluar pendek, isteri lucu lihat suami tukar kain sarung sebelum masuk JPJ

Apabila berurusan di kaunter kerajaan, pelanggan haruslah mengikut peraturan ditetapkan terutama dalam etika pemakaian yang perlu tampil sopan serta bersesuaian. Meskipun sudah menghampiri tahun 2022, masih terdapat segelintir masyarakat kurang peka terhadap perkara tersebut seperti terjadi kepada seorang lelaki ini ketika di pejabat Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). “Kalau saya, rela balik rumah tukar seluar…” @ainhadi0505 hahahah.. ni lawak.. klu ain rela blik rmh tuka sluar..malu oiii... slamber dia je😂@danialhadi00 @ainhadi9095 ♬ bunyi asal - Ainhadi Kisah ‘lucu’ lelaki tersebut Danial Hadi dikongsi oleh seorang wanita dipercayai isterinya @ainhadi0505 menerusi satu posting video di aplikasi TikTok. Wanita itu yang juga pengasas produk kesihatan merakam aksi suaminya selepas tidak dibenarkan masuk ke premis tersebut oleh pengawal keselamatan kerana mengenakan seluar pendek. “Pakai seluar pendek pergi JPJ, sekali guard tak bagi masuk. Korang tengok la apa hasil dia,” tulis

[VIDEO] Bakal Bersalin Februari 2022, Baby Bump Wanita Genit Ini Jadi Perhatian

Disangka budak kecil atau pelajar sekolah rendah, kisah wanita berusia 27 tahun bernama Syakila Norazma Amira pernah tular awal tahun ini kerana mempunyai tubuh yang sangat genit. Berkahwin dengan lelaki yang tinggi lampai, kisah cinta dan perkahwinan mereka berdua menjadi perhatian penuh selain menjadi simbolik keikhlasan menerima pasangan seadanya. Alhamdulillah syukur Allah bagi rezeki…Baby dah 11 minggu  Pada Ogos lalu juga, Puan Yaya ada berkongsikan berita sedang hamil anak sulung mereka selama 11 minggu. Pergi ke klinik bagi melakukan pemeriksaan kesihatan janin, ketika itu dia sempat meminta doa baik netizen semoga kandungannya selamat dah terhindar khususnya daripada wabak Covid-19. @buyahhh bagi cam sikit ibu nak dating dgn daddy sebelum baby keluar😜 #fyp #ese ♬ suara asli - Mardi97 - ᴍᴀʀᴅɪ Bagilah peluang ibu keluar dating dengan daddy sebelum baby keluar  Terbaru, wanita yang sebelum ini mempunyai berat sekitar 20kg itu mendedahkan rupa sebenarnya saat berbadan dua

” Emosi Saya Tak Stabil, Tak Dapat Menerima Kehilangan Isteri, Jumpa Pakar Psikiatri Setiap Minggu” – Shuib

Putrajaya:Pelawak popular Shuib mengatakan emo’sinya tak stabil dan agak susah untuk mengawal perasaan setiap kali mengenang kembali isterinya, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin. ” Saya hilang diri sejak arwah tiada”. Shuib berkata, emosi antara perkara yang paling sukar dira’wat walaupun Allahyarham sudah pergi lebih dua bulan lalu. “Saya akui kesukaran yang saya hadapi sepanjang bergelar bapa tunggal ini adalah em’osi. Saya rasa itu yang paling sus’ah untuk saya. Saya tengok anak-anak saya, Alhamdulillah emosi mereka stabil tapi saya berbeza. “Ketika hayatnya, saya buat hampir semua benda dengan Sarah. Saya banyak kongsi hal kerjaya dan juga perniagaan dengannya. Contohnya kalau ada ma’salah dalam perniagaan atau peribadi, saya rujuk dengan dia dan begitu juga sebaliknya. “Jadi bila dia tiada, saya tak tahu mahu rujuk pada siapa. Sampai sekarang, bila saya ada mas’alah, saya tak cakap dengan orang walaupun dengan mak atau mentua saya. “Apa yang mampu saya lakukan untuk mengawal em’os

Sambut hari lahir ke-18, gadis terharu dapat hadiah Mustang dari ibu bapa

Setiap keluarga mempunyai cara tersendiri meraikan hari lahir anak-anak. Ada yang membuat majlis memotong kek dengan mengundang kenalan rapat dan ada juga yang memberikan kejutan hadiah yang tidak disangka-sangka. Sambut hari lahir yang ke-18 Hal ini samalah seperti perkongsian seorang gadis di aplikasi TikTok apabila menerima kejutan daripada ibu bapanya pada hari lahir yang ke-18. Dalam video yang dimuat naik oleh @aamyrae._, dapat dilihat reaksi terkejut serta terharu apabila dihadiahkan sebuah kereta Mustang oleh ibu bapanya. @aamyrae._ Ya allah tak sangka Birthday tahun ni yang ke 18 dapat mustang hadiah dari mama papa 🥺❤️ Syukur ya Allah .. #fyp ♬ original sound - Amyrahhh Menangis dapat hadiah kereta Dia yang baru sahaja keluar dari kereta terus tergamam apabila ibunya mengucapkan selamat hari lahir dengan menunjukan sebuah kereta Mustang berwarna hitam lengkap dengan reben di atasnya. Gadis tersebut dilihat sebak dan menitiskan air mata sambil memeluk ibunya kerana beg