Pandu perlahan di lorong kanan, konvoi Perodua Aruz buat pengguna ‘highway’ geram Skip to main content

Pandu perlahan di lorong kanan, konvoi Perodua Aruz buat pengguna ‘highway’ geram

Aktiviti konvoi motosikal ataupun kereta sering dilakukan terutamanya pada hujung minggu. Tak dapat dinafikan memang mereka yang menyertai konvoi tersebut akan berasa gembira kerana dapat berkumpul bersama-sama menuju ke sesuatu destinasi.

Walaupun tak semua yang melanggar peraturan jalan raya, namun masih ada segelintir kumpulan konvoi ini membuat jalan yang mereka lalui seperti milik mereka sendiri.

Konvoi awal pagi

Hal tersebut samalah seperti dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @nidaasifa apabila menzahirkan rasa kurang senang dengan tindakan pemandu-pemandu kereta Perodua Aruz yang mengikuti konvoi diawal pagi melalui jalan yang sama digunakan oleh wanita itu.

Mengundang jalan jem

Menurutnya, pemandu-pemandu yang menyertai konvoi tersebut telah duduk di lane kanan lebuh raya dan pastinya ia akan menyukarkan kereta lain untuk memotong di bahagian tersebut.

Lebih menjengkelkan kereta-kereta tersebut dipandu dalam kadar perlahan sehingga pemandu kenderaan lain terpaksa bergerak perlahan juga dan boleh mengakibatkan berlaku kesesakan di awal pagi.

Ramai yang bengang dengan konvoi macam ni

Tambah pengguna Twitter itu lagi, bukan dia sahaja yang berasa geram tetapi pemandu yang dihadapannya juga merasai perkara sama kerana tidak lepas untuk memotong kerana konvoi kereta Perodua Aruz bergerak dalam kumpulan mereka.

Ingat saiz besar dah jadi king la tu

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, wanita itu meminta agar sesiapa yang mengenali pemandu-pemandu yang mengikuti konvoi tersebut supaya lebih bertimbang rasa dengan pengguna lebih raya yang lain kerana bukan semua memandu untuk bersenang-senang seperti mereka.

Ia bukan hanya menjadi punca masalah kesesakan jalan raya terjadi tetapi turut mengundang amarah orang ramai seperti yang dilihat diruangan komen pengguna Twitter itu

Ada yang pernah kena maki dengan marshal

Comments

Popular Article

[VIDEO] Detik-Detik Akhir Rakaman Kembar 4 Dilahirkan, Wanita Ini Kongsi Momen Kehamilan

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Kebanyakan netizen kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu. KETIKA KANDUNGAN BERUSIA 7 & 11 MINGGU Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti. sha.rissa “Ultrasound images at 7 & 11 weeks. I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.” ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR Puan Sha.rissa

Video - Bukan malu hidup susah! Bapa ‘lari’ ketika anak rakam sedang makan nasi kosong beri penjelasan - “Hari tu saya cuma ada RM5”

SEORANG bapa dilihat menjamah nasi putih hanya dengan kicap, itu pun baki selepas anaknya makan tengah hari! Kisah ini tular di laman Facebook apabila anak kepada lelaki berkenaan, Nik Aswan yang baru berusia 10 tahun memuat naik video bapanya di akaun TikTok miliknya. Bapanya, Ngah Misnum, 36, bagaimanapun segera memadam video tersebut sebaik sahaja mendapat tahu ia tular dalam masa beberapa jam. “Sejujurnya saya tak sangka langsung dia akan muat naik video tu sebab masa saya sedar dia tengah rakam, saya terus bangun dari tempat duduk. “Tahu-tahu tular sampai dekat Facebook, memang terkejut sangat. Saya terus ambil telefon dia dan padam video tu,” katanya kepada mStar, mengimbas kembali video yang memaparkan ‘adegan’ dirinya makan nasi tanpa lauk. Kehidupan dua beranak yang tidak meminta simpati orang ramai. Bagi mereka yang sempat menonton video tersebut, rata-rata mengakui sebak melihat kehidupan dua beranak itu yang serba sederhana tetapi bahagia. Ngah, yang berasal dari Kuala Neru

Selepas Mencarut Dekat Clkgu Dan Buang Buku, Ada Lagi Satu Rakaman Budak Baru Habls SPM Buat

Apabila tamatnya sesi persekolahan, setiap murid ada cara tersendiri dalam meraikan kebebasan itu. Pada hari terakhir atau biasanya disebut last paper, murid-murid pastinya akan merakam foto kenangan bersama rakan mereka. Malah, ada yang turut menconteng un.iform sekolah mereka dengan pelbagai lukisan, tandatangan dan kata-kata. Dalam minggu ini, kita melihat perangai pelajar selepas SPM yang boleh dikatakan biadap menjadi perbualan masyarakat Internet. Ada pelajar yang menconteng bajunya dengan kata-kata kesat dan ada yang membuang buku di sungai. Saya tak akan bercakap tentang akhlak dan ilmu kerana akhlak sudah ditekankan serta diulas mereka yang lebih layak. Kali ini saya akan membincangkan tentang perbuatan menconteng baju seragam sekolah selepas tamat belajar. Di sekolah saya sendiri ramai yang buat budaya ini. Saya sendiri tidaklah, nanti ibu dan ayah marah sebab buat perkara tak berfaedah. Perbuatan menconteng itu sendiri salah sebenarnya dan itu merupakan antara titik permulaa