Asyik Isteri Kena Rancang Kehamilan, Doktor Saran Suami Pun Pergi Potong Tube Skip to main content

Asyik Isteri Kena Rancang Kehamilan, Doktor Saran Suami Pun Pergi Potong Tube



Kebanyakan pasangan di luar sana sangat menginginkan anak ramai serta sebuah keluarga yang besar. Akan tetapi jika si isteri perlu melalui kaedah caesarean untuk melahirkan bayi melebihi 2 atau 3 kali, selalunya doktor akan menasihatkan supaya peranakan diikat bagi kurangkan risiko.


Bagi yang beranak czer, ikat jangan tak ikat 


Mana taknya, kesan selepas orang bersalin secara czer ini tidak sama seperti ibu yang melahirkan secara normal. Malah mereka ini perlu berpantang dengan lebih baik serta perlu menjaga tempat operation tersebut supaya tidak berlaku jangkitan kuman dan sebagainya.




Suami awak tu pun boleh kena potong je tube tu…Tak boleh mengandung dah 


Kalau selama ini, bab perancangan anak sering sahaja diletakkan di bahu wanita, sama ada melalui kaedah pemakaian IUD, implan, makan pil perancang dan kaedah Bilateral Tubal Ligation (BTL) atau senang digelar ‘ikat peranakan’. Namun seorang doktor pakar bernama Aishah ini mencadangkan untuk si suami pula mengambil tugas berkenaan.


Suami pun boleh potong tube, nama vasectomy…Lagi murah dari ikat peranakan 


Jelas pegawai perubatan tersebut, yang lelaki boleh saja menjalankan proses ‘ikat tube’ atau vasectomy sebagai langkah mengelakkan si isteri mengandung. Menurut portal The Asian Parent, satu operation kecil akan dijalankan supaya dapat halang sperma daripada masuk ke dalam air mani selepas berhubungan. Malah kata Dr Aishah, kaedah ini jauh lebih murah kosnya berbanding BTL.




Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M