Dulu Kecewa Ibu Pilih Duit, Kini Abang Mo Pula Tarik Diri Dari Tuntut Keadilan Skip to main content

Dulu Kecewa Ibu Pilih Duit, Kini Abang Mo Pula Tarik Diri Dari Tuntut KeadilanMelihat perkembangan siasatan serta penemuan bukti baru di Sungai Chao Phraya oleh pasukan penyelam, nampaknya kebenaran tentang pemergian Mo dipercayai semakin menghampiri penghujung. Terdahulu, Panida Siriyudthayothin iaitu ibu kepada mendiang pernah mencetuskan kontroversi setelah dikhabarkan bakal menerima wang duka daripada 2 suspek kejadian.


Saya tak kisah pasal duit…Saya akan tuntut keadilan buatmu, Tangmo 


Turut tidak bersetuju dengan keputusan ibunya, abang mendiang, Khun Dayos sempat meluahkan rasa kecewa kerana pemergian Mo ibarat dipandang sebagai hal remeh. Akan tetapi, dia berani ‘melawan arus’ lantas bekerjasama dengan Peguam Tumm Sittra untuk terus memperjuangkan keadilan di sebalik insiden malam 24 Februari itu.

Abang tiba-tiba tarik diri & enggan terlibat dengan Peguam Tumm 


Malang sekali, Peguam Tumm kembali mendapat khabar duka apabila Khun Dayos tiba-tiba sahaja menarik diri dan enggan terlibat lagi buat masa sekarang. Difahamkan juga, Panida telah mengirimkan sepucuk surat dengan peringatan agar pihak Tumm tidak masuk campur lagi dalam siasatan mengenai Mo.

“Sekarang, saya cuma ada 1 peguam sahaja iaitu K’Gritsana. Saya tak izinkan peguam lain masuk campur. Lagipun, siasatan polis sudah berjalan. General polis juga dah berikan saya nasihat & saranan. Saya letakkan kepercayaan pada ketelusan pihak polis melaksanakan kerja mereka. Saya tidak mempertikaikan atau berikan tekanan kepada siasatan yang sedang berjalan. Saya biarkan mereka buat kerja mereka. Saya merayu pada Peguam Tumm, jangan terlibat lagi dalam mana-mana hal berkaitan isu Mo. Saya tak lantik Tumm sebagai peguam”
Abang Mo lebih menghargai nilai kekeluarga…Hormat keputusan ibu 


Akibat perbezaaan pendapat, sebelum ini Khus Dayos dan Panida telah melantik 2 orang peguam yang berbeza. Namun untuk Peguam Tumm Sittra, sejak awal lagi beliau memang sangat tegas dan banyak memberikan tekanan kepada pihak berkuasa supaya kebenaran cepat terungkai. Memahami ikatan kekeluargaan adalah segala-galanya, sebab itulah abang mendiang mengundur diri dan mengikut perancangan ibunya.


Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Pagi Baru Saja Beli Pregnancy Test, Wanita Terkejut Malam Terus Lahirkan Anak

Anak adalah anugerah yang paling terindah buat setiap ibu bapa. Walau bagaimanapun, di luar sana ramai sekali pasangan yang belum dikurniakan rezeki menimang zuriat sendiri. Malah ada yang sudah berusaha melakukan segala cara selama bertahun-tahun. Anugerah terindah di akhir tahun yang tak disangka-sangka  Samalah juga dengan situasi yang dialami sepasang suami isteri ini apabila masih lagi belum mempunyai anak meskipun sudah menikah selama 10 tahun. Namun kisah seterusnya cukup luar biasa apabila wanita berkenaan hanya sedar tentang kehamilannya ketika kandungan sudah pun mencecah 9 bulan. @raangju.l anugerah terindah diakhir tahun yg ga disangka²🥺😇makasih buat @bidanzulfa sudah membantu persalinanku# masyaallahtabarakallah❤️🥰 # pejuanggarisdua ♬ original sound - Elita Kurnia Pagi beli pregnancy test, petang rasa perut memulas dan malam terus melahirkan  Menerusi satu video di TikTok Bidan Zulfa, terdahulu kliennya itu sempat membeli satu pregnancy test pada awal pagi dan

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari