“Ada Budak Kecil Lagi” – Nertizen ‘Panas Hati’ Tengok Wanita Kena Bantai Atas Motor Dipandu Laju. Skip to main content

“Ada Budak Kecil Lagi” – Nertizen ‘Panas Hati’ Tengok Wanita Kena Bantai Atas Motor Dipandu Laju.

 Motosikal merupakan antara kenderaan yang sering kelihatan ligat melalui jalan raya penuh sesak.


Oleh itu, para penunggang perlu lebih berhati-hati ketika membawa motosikal terutama jika ada pembonceng dibelakangnya.


Bagaimanapun, menerusi klip video yang tersebar di media sosial Twitter, sebuah motosikal yang ditunggang seorang lelaki kelihatan sangat mencurigakan apabila pembawanya bertindak kasar dengan pembonceng dibelakangnya.


Bantai wanita atas motor

Dalam rakaman video dikongsi Travel Jimat itu, lelaki yang dipercayai adalah suami, dilihat seolah-olah sedang menyiku isteri dibelakangnya dengan kuat ketika menunggang motosikal.


Aksi tersebut berjaya dirakam dan dimuat naik ke media sosial sehingga mendapat kecaman teruk daripada nertizen.


Dua kali kena siku

Ramai nertizen panik melihat klip video dari dashcam sebuah kereta itu kerana kedudukan wanita itu yang hampir sahaja terjatuh selepas disiku sebanyak dua kali oleh lelaki berkenaan.


Dalam keadaan motosikal yang dipandu laju, sudah tentu insiden tersebut boleh mendatangkan bahaya kepada wanita itu.



Angkat kaki je kalau laki jenis macam ni

Berikutan dengan perkongsian tersebut, rata-rata nertizen meluahkan rasa geram dan marah selepas menonton klip video berdurasi 12 saat itu kerana merasakan lelaki terbabit bukanlah seseorang yang bertanggungjawab.


Mereka juga sempat berpesan kepada para wanita yang belum berkahwin agar mengelakkan diri daripada mendekati lelaki sebegitu sekiranya enggan kehidupan mereka sengsara selepas berkahwin.





Bagaimanapun, setakat ini belum ada sebarang penjelasan atau pengakuan daripada pihak penunggang mahupun pembonceng terbabit kerana mungkin terdapat salah faham mengenai video tersebut yang telah ditonton lebih dari 200,000 orang di Twitter.


TONTON VIDEO DI BAWAH:



Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M