“Ibu, dah siap rumahnya..” Shuib Realisasikan Impian Siti Sarah Nak Bantu Mangsa Kebakaran di Kelantan Skip to main content

“Ibu, dah siap rumahnya..” Shuib Realisasikan Impian Siti Sarah Nak Bantu Mangsa Kebakaran di Kelantan



Tidak dinafikan, terasa bagaikan baru semalam Bidadari Syurga kepada seorang pelawak terkenal iaitu Siti Sarah Raissuddin pergi meninggalkan kita, seluruh rakyat Malaysia terkesan dengan pemergian penyanyi yang disegani ramai itu.


Seperti yang kita tahu, arwah memang terkenal dengan sifat pemurah dan baik hati kerana sering menolong orang dalam kesusahan.


Terbaru, Shuib Sepahtu telah memuat naik sebuah video yang ingin membantu mangsa kebakaran di Bachok, Kelantan.



Menerusi kapsyen video tersebut, arwah Siti Sarah ingin menghadiahkan rumah baharu kepada dua keluarga yang terkesan dek kerana rumah mereka yang hangus dijilat api.


Menurut Shuib, perkara tersebut merupakan niat arwah isterinya. Oleh itu, Shuib berusaha untuk memenuhi hasrat arwah isterinya.


Bukan itu sahaja, Shuib turut dikatakan ditemani oleh team Bubblebee dalam penyerahan kunci kepada dua keluarga tersebut.


“Ibu lah yg paling semangat nak sgt bantu 2 keluarga ni utk ada rumah baru. Alhamdulillah harini Daddy dan team @bubblebeemalaysia_hq akan ke Bachok Kelantan utk penyerahan kunci.


“Terima kasih top management @bubblebeemalaysia_hq yg merealisasikan impian utk melihat dua rumah ni di bangunkan.


“Ibu.. Alhamdulillah, dah siap rumah nya sayang @sitisarahraissuddin” Ujar Shuib.


Video yang tular di laman Instagram:



Menjengah ke ruangan komen, ramai yang kagum dengan sifat pemurah siti sarah. Dalam pada rasa sebak, ramai yang mendoakan arwah agar rohnya tenang di negeri abadi.


Berikut merupakan komen warga maya:





Sekadar rekod, terdahulu, Shahmira Muhamad (Shuib) telah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011 bersama Siti Sarah Raissudin dan dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan yang terbaru Ayyash Affan.


Ayyash Affan dilahirkan secara pramatang pada 6 Ogos lalu ketika Siti Sarah bertarung nyawa kerana jangkitan C19 dan beberpa hari selepas itu, Siti Sarah disahkan menghembuskan nafas terakhirnya.


Siti Sarah, 37, pergi buat selama-lamanya pada pukul 5.13 pagi Isnin, 9 Ogos lalu di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM)


Allahyarham Siti Sarah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu di mana sama dengan ibunya, Allahyarham Nur Aini Mohamad yang meninggal dunia pada 26 Jun 2013 akibat komplikasi pelbagai penyakit, disemadikan.


Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Pagi Baru Saja Beli Pregnancy Test, Wanita Terkejut Malam Terus Lahirkan Anak

Anak adalah anugerah yang paling terindah buat setiap ibu bapa. Walau bagaimanapun, di luar sana ramai sekali pasangan yang belum dikurniakan rezeki menimang zuriat sendiri. Malah ada yang sudah berusaha melakukan segala cara selama bertahun-tahun. Anugerah terindah di akhir tahun yang tak disangka-sangka  Samalah juga dengan situasi yang dialami sepasang suami isteri ini apabila masih lagi belum mempunyai anak meskipun sudah menikah selama 10 tahun. Namun kisah seterusnya cukup luar biasa apabila wanita berkenaan hanya sedar tentang kehamilannya ketika kandungan sudah pun mencecah 9 bulan. @raangju.l anugerah terindah diakhir tahun yg ga disangka²🥺😇makasih buat @bidanzulfa sudah membantu persalinanku# masyaallahtabarakallah❤️🥰 # pejuanggarisdua ♬ original sound - Elita Kurnia Pagi beli pregnancy test, petang rasa perut memulas dan malam terus melahirkan  Menerusi satu video di TikTok Bidan Zulfa, terdahulu kliennya itu sempat membeli satu pregnancy test pada awal pagi dan

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari