“Sejuk pucat dah anak saya,” Wanita Trauma Anak Dah Tak Bernyawa Jatuh Celah Katil Skip to main content

“Sejuk pucat dah anak saya,” Wanita Trauma Anak Dah Tak Bernyawa Jatuh Celah Katil



Kehilangan anak yang dikandung selama 40 minggu adalah ujian yang hebat sehingga boleh menyebabkan trauma sepanjang hayat.


Hanya sempat bersama beberapa hari, si anak kembali kepada Maha Pencipta ialah satu kenyataan yang sukar untuk diterima.


Namun segalanya diserahkan kepada Allah Maha Mengetahui yang telah merancang, ujian yang hebat hanya untuk hambaNya yang kuat



Semalam, tular kisah seorang ibu muda yang menceritakan kisahnya kehilangan bayi berumur dua bulan akibat jatuh di celah katil.


Hantaran Facebook itu telah dikongsi di sebuah page bernama Kelab Ibu Mengandung Malaysia (KIMM).


Ibu yang menggunakan nama Thira Mishu di Facebook itu mengaku, walaupun sudah 11 hari ketiadaan anaknya, dia tetap trauma dan takut untuk masuk ke bilik tidur oleh kerana asyik terbayang wajah anaknya.



Melihat katil yang ada di dalam biliknya juga cukup menggerunkan. Apatah lagi untuk ibu tersebut tidur di atasnya.



Thira juga mengaku, dia baru sahaja tinggal di rumah baru itu selama sebulan, namun perasaannya berkecamuk. Sehingga nak gila dibuatnya!


Thira turut bercadang untuk berpindah dek kerana trauma yang dirasainya.



Menjengah ke ruangan komen pula, wanita itu sempat menceritakan bagaimana perkara itu berlaku.


“Masa ambil baby celah katil xde apa yg himpap dia . tapi katil tu betul2 rapt sngt dgn dia , suami nk angkat dia bwak kluar dri celah tu pon susah, terpaksa alihkn katil sikit.


“Dan msa husband ambk celah tu sye kt ruang tamu tngh cari baby . masa jumpa dia tu sye tngok muka lpstu pelik jumpa dh xbersuara .


“Kuat hati sye ckp dia dh pergi lama .masa sye sambut dri tangan suami sejuk pucat dh anak sye.


“Ya allah meraung satu umh sye xboleh brain . and sye start kereta hntr hospital terus . and hospital sah kan baby mmg dh xde msa sye hntr kt hospital and keputusan dia xtau sbb apa dia pergi terpaksa buat post-mortem sbb bby meninggl kt rumah and angap sye deraa.


“Sye izin kan dgn hati yg hancur menangis meraung tunggu ank sye satu hari suntuk kt hospitL .


Leps dapat je baby dri pihak hospital . sye hntr masjid urusan jenazah mandi dan kafan kn . masa buka je kain dia .


“Ya Allah penuh dgn jahitan di kepala dgn bdan . rebah terus sye . dgn polis and forensik ckp sye mcm2 pasal ank. dorg bedah2 ank sye . yg xde sakit cacat cela . allahu .. sedih saya”


Rata-rata netizen bersimpati dengan Thira yang baru sahaja kehilangan anak tersayang.


Tak kurang juga yang memberikan pandangan dan pendapat masing-masing dalam membantu ibu muda ini.


Berikut antara komen-komen yang diberikan oleh netizen di Facebook:


“Bukan jatuh tepi katil ke ni. Celah tu antara katil dan dinding kan?”



Comments

Popular Article

“Bawa Awak Ke Sini” -Ada Suara Dalam Video Tangmo, Manager Sempat Tukar Baju

Satu persatu klu atau petunjuk baru muncul bagi membongkarkan rahsia di sebalik pemergian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida Patcharaveerapong. Sehingga ke hari ini, ibu kepada mendiang masih lagi yakin wujudnya unsur-unsur jenayah sekaligus menolak kenyataan rakan-rakan yang mendakwa artis tersebut tergelincir ketika ingin membuang air kecil. Netizen jumpa petunjuk baru, ada dengar suara pelik dalam video Nida  Justeru itu, ramai netizen tampil melakukan penyiasatan sendiri berbekalkan beberapa rakaman CCTV serta bukti yang sempat tular di media sosial. Terdahulu, satu video sewaktu Nida sedang minum di atas bot berkenaan telah dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ramai mendakwa terdengar satu suara yang agak pelik setelah menggunakan satu software bagi mengurangkan bunyi muzik latar @eveapissaya พี่โมสวยมาก สวยเหมือนนางฟ้าเลย 🤍 คลิปสุดท้าย.. #แตงโม #แตงโมนิดา ♬ เสียงต้นฉบับ - Eve Apissaya Suara garang sebut bawa awak ke sini 2 kali…Polis akan siasat lebih lanjut  Hasilnya,

Hari-Hari Netizen Malaysia Minta Update Tangmo, Akak Siam Gigih Jadi Translator

Meskipun berlaku di Thailand, namun kisah pemergian pelakon terkenal Tangmo Nida Patcharaveerapong ini turut mendapat perhatian yang sangat besar di Malaysia. Mana taknya, kejadian yang disangkakan cumalah insiden malah bertukar menjadi satu penglibatan jenayah serta kecuaian melibatkan rakan-rakannya sendiri. Ramai pulak netizen Malaysia tunggu update baru tentang kisah Tangmo  Boleh dikatakan hampir kesemua video di TikTok mengenai perkembangan terbaru kisah menyayat hati tersebut menerima komen daripada rakyat Malaysia. Namun rata-rata mengharapkan ada subtitle supaya dapat memahami dengan lebih baik apakah sebenarnya yang terjadi. Lebih-lebih lagi bahasa Thailand sememangnya terkenal dengan keunikan tulisannya dan bukan mudah untuk dibaca. @tubtimcho โรเบิร์ต กระติก #แตงโมนิดา #แตงโม #โหนกระแส #แตงโมภัทรธิดา #หอนกระแส #แตงโมตกเรือ ♬ Ei Yang Wa - Boom Boom Cash Abang dan adik Tangmo nak fight…Mak Tangmo gila harta  Walau bagaimanapun, kini mereka semua sudah mampu menari

Isu Pelajar Dihina Dah Settle, Rupanya Pensyarah Sendiri Bantu Dapatkan Laptop?

Rentetan tularnya satu klip video kontroversi seolah-olah memperlekeh pelajar dari keluarga berstatus B40, seorang pensyarah kontrak kini sedang disiasat oleh pihak universiti awam di Perak. Hasil maklumat terkini mendapati sesi kuliah online tersebut sebenarnya berlangsung pada semester lalu, namun ramai pihak tertanya-tanya apakah motif ia hanya dimuat naik di laman Twitter semalam. @uitm_channel Kenyataan Naib Canselor berkenaan Isu Pelajar B40 ♬ original sound - Universiti Teknologi MARA Meskipun tuan badan belum perjelaskan cerita sebenar…ramai mula henti kecam lepas tahu kisah sebaliknya  Meskipun pihak empunya badan belum tampil menjelaskan situasi sebenar, namun kemarahan netizen tanpa disangka-sangka sudah semakin reda. Walaupun kenyataan pensyarah tersebut dikecam masyarakat seluruh negara, tetapi ramai mula hormat kepadanya semula lepas mengetahui kisah sebalik video berkenaan. Ini video tahun lepas, kawan sekelas yang tularkan…dia padam akaun lepas dah jadi viral  M